פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 228
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חיה
20/01/2019 18:14
אשמח לעזרה.

עד 30/11/17 הייתי עצמאית וכמובן הפרשתי לביטוח לאומי. ישבתי בבית את כל דצמבר וב10/1/18 התחלתי לעבוד כשכירה בחנות. ב2/1018 יצאתי לחופשת לידה. והיום 4 ימים לפני שצריכה לחזור לעבודה התפטרתי וזאץ לאחר שיחה מקדימה בה הבהרתי שאין באפשרותי לחזור למשרת ערב אלא רק בוקר מאחר ואין מי שיטפל לי בתינוקת שלי אחר הצהריים כשאני בעבודה.

אין לי מושג מה מגיע לי (פיצויים.. חתימה בלישכה... אם כן לכמה זמן..) ודבר שני איך מתנהלים מול מקום העבודה ומול הרשויות על מנת לנצל את כל זכויותי.

זו אומנם לידה רביעית שלי... אבל פעם ראשונה שנאלצת להתפטר ממקום עבודה לטובת גידול הילדה.

תודה רבה רבה למי שקרא עד כה
גילי
17/01/2019 17:35
צריכה עזרה בשתי תביעות מול ביטוח לאומי:

1. עבדתי כשכירה לפי פרוייקטים במהלך ההריון, על אחד הפרוייקטים קיבלתי תשלום רק כעבור חצי שנה (לגמרי הלנת שכר!) ועכשיו ביטוח לאומי לא מסכים לכלול לי את התשלום הזה בדמי הלידה

2. חתמתי אבטלה וביטוח לאומי לא מאשר. עבדתי כשכירה לפני ודמי לידה שמחושבים לפי התקופה בה הייתי עצמאית, וביטוח לאומי לא מקבל את תקופת העבודה שלי הכוללת, למרות שמדובר ב 12/18 חודשים בסהכ.
עורך דין
20/01/2019 17:57
שלום גילי

1. זה החוק וכנראה שאין מה לעשות. זה שהסכמת לקבל תשלום אחרי חצי שנה זאת בעיה שלך...

2. למה לא מאשרים לך אבטלה?

בהצלחה
א.א
17/01/2019 08:58
עבודה חדשה מחודש יולי
אני עובדת סוציאלית במקצועי עובדת בחברה פרטית. מיום חמישי הילד בן שנה עם שילשולים לא פוסקים אין לי מישהו אחר שישמור עליו. אני פשוט בהלם ממקום העבודה עזבו שמשלמים רק מהיום השני וזה רק חלק מהיום אבל שממש עושים לי פרצופים על זה שהוא חולה. אני בהלם שזה משרד של נשים וזו ההתייחסות. המנהלת שואלה אותי אם בעלי או אמא שלי יכולים להשאר איתו כאילו זאת עבודה של חיים ומוות ואף אחד לא יכול לגבות אותי?! ואם זו הייתה אופציה אז הייתי חוזרת לעבודה. עצוב שבשנת 2019 אין תמיכה אמיתית לאמהות וגם הזכויות מחלה ממש בתחתית.
עורך דין
20/01/2019 17:56
שלום לך

יש לך זכויות מאד ברורת במקרה של מחלת הילד. ממליץ בחום לקרוא כתבה מפורטת העוסקת בדיוק בנושא זה ומופיעה באתר זה.

בהצלחה
אפרת
17/01/2019 08:57
בסוף אוקטובר ובהמלצת הרופאה במרפאה להריון בסיכון גבוה, יצאתי לשמירת הריון בבית בשבוע 33+
הגשתי את כל הטפסים והאישורים הרופאים לביטוח לאומי, באמצע נובמבר התבקשתי להוסיף מסמכים וחיכיתי לתשובה מהם .

ב-21.12 בשעה טובה ילדתי והגשתי טפסים לדמי לידה.
תשובה על שמירת הריון עד היום לא קיבלתי, חיובית או שלילית.

השבוע קבלתי תשובה בנוגע לדמי הלידה.

החישוב שלהם הוא מסוף אוקטובר שהפסקתי לעבוד.
האם זה משנה משהו שלפי החישוב הנ״ל חופשת הלידה מסתיימת בפברואר למרות שעל פי תאריך הלידה היא תסתיים באמצע אפריל?

איך ניתן לטפל. בטעות שכזאת ?

תודה מראש
עורך דין
20/01/2019 17:55
שלום אפרת

מזל טוב על הלידה לפני הכל - עכשיו שיש לך קצת יותר זמן פנוי, בעת חופשת לידה, פני אל המוסד לביטוח לאומי ובדקי את הנושאים שהעלת מולם.

בהצלחה
חן
20/01/2019 15:12
יש לי אישור מחלה מרופא. האם בזמן הזה אני יכולה לעבוד באופן חלקי ? האם אני מכוסה במידה וקורה לי משהו ? האם זה שאני אעבוד בזמן שאני אמורה להיות בבית במחלה יכול לפגוע באיזה אופן בזכויות שיש לי והאם זה יכול לפגוע אם בעתיד ארצה לתבוע את ביטוח לאומי על אחוזי נכות ?
עורך דין
20/01/2019 17:28
שלום חן

אין דבר כזה עבודה חלקית בזמן מחלה - יש או מצב של מחלה בכפוף לאישור רפואי, שאז את אינך עובדת כלל, או מצב של עבודה - אז את עובדת בהתאם לתנאי העסקתך.

אם תבחרי לעבוד בזמן שיש לך אישור מחלה, הרי שאישור המחלה יאבד כל משמעות.

בהצלחה ורק בריאות
תג נכה
ליאורה
17/01/2019 08:41
בוקר טוב

מקווה שיש לכם עורכי דין שיוכלו לענות לשאלה הבאה:

אבא שלי אדם נכה עקב פריצת דיסק חמורה
-נכות רפואית 44% ודרגת אי כושר 75% אך ללא תג נכה.
השאלה שלי היא האם פטור לאגרת רישוי רכב מגיעה לאדם עם תג נכה בלבד?
ושאלה נוספת האם האחוזים שיש לאבי מספיקים להוצאת תו נכה?
תודה לכל העוזרים.
עורך דין
20/01/2019 17:26
שלום ליאורה

השאלה שלך אינה קשורה לנושא דיני עבודה ומשכך עדיף לך להתייעץ עם גורם מקצועי מתאים.

בהצלחה
רון
17/01/2019 08:40
גיליתי שבחברה שבה אני עובד, מוענקת לנשים הטבה על סך 2000 שקלים בחודש מרגע חזרתן למשרד אחרי חופשת לידה ועד שנתיים מיום הלידה. להורים חדשים גברים לא מוענקת אותה ההטבה. על פניו נדמה לי שיש פה אפליה פסולה.

אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי הנושא.. תודה!
עורך דין
20/01/2019 17:25
שלום רון

לא רק אתה מריח אפליה - יש להניח כי אם המצב שאתה מתאר הוא אכן המצב המדוייק, יש כאן אפליה לכל דבר ועניין.

בהצלחה
שירי
20/01/2019 12:38
צהריים טובים עורך דין נכבד

אבקש לשמוע את עצתך.

נפלתי במדרגות בדרך לעבודה על עצם הזנב. הגשתי לעבודה בינתיים רק חופשת מחלה ולא תאונת עבודה. כי אני מפחדת שבמשך הזמן יחשבו שאני רוצה לתבוע אותם-ואז יפתרו אותי.

אני לא מתכוונת בשלב הזה לתבוע אותם רק אם זה לא יעבור לי...

השאלה, מה אתם מציעים לי לעשות?
רותם
20/01/2019 12:25
אני גרה באזור ועתידה להתחיל לעבוד באשדוד לפי חישוב מסלול נסיעה בתחבורה ציבורית עלות לכיוון היא 34₪ . אני עתידה לעבוד שם פעמיים בשבוע. מה הוא התשלום שמגיע לי לפי חוק?
צליל
20/01/2019 12:06
היי.

יש לי שאלה ואבקש תשובה של עורך דין המבין בתחום של זכויות נשים לפי חוקי העבודה.

יצאתי לשמירה ממקום העבודה, ילדתי לאחר חודשיים. נשארתי בבית שנה וחודשיים לאחר הלידה, ואז חזרתי לעבודה. הגשתי מכתב התפטרות לאחר חמישה חודשים שבהם עבדתי, על רקע מעבר דירה יותר מ40 ק״מ. האם אני זכאית לדמי אבטלה? עם תקופת המתנה , ללא?

תודה!
ירון
20/01/2019 09:13
עובד מתפטר לאחר 3 שנים במקום העבודה.

במהלך השנה האחרונה סוכם שהוא יקבל העלאה של 1000 שח בשכר באופן קבוע אבל בתור בונוס, ולא ישירות לשכר הבסיס.

בהסתכלות על דמי הפיצויים והפנסיה נראה שזה כמובן השפיע לרעה. האם המעביד כן היה צריך להפריש לפנסיה\פיצויים כשידע שזה הולך להיות על בסיס קבוע ?
אביה
20/01/2019 08:55
בן הזוג שלי עובד במקום עבודה עוד מעט שנה. הלימודים שלו מתחילים ב22 בפברואר והשנה שלו בעבודה היא ב26 לפברואר. אם הוא עוזב ארבעה ימים לפני השנה האם הוא זכאי לדמי הבראה? או שחייב להשלים שנה?
האם ניתן לצאת לימי חופשה בתשלום בזמן ימי הודעה מוקדמת (12 ימים מכיוון שהוא עובד על שכר שעתי)?
ואם הוא מתפטר לצורך הלימודים והם בעיר אחרת ולכן עוזב (מאילת לנתניה), הוא מקבל פיצויי פיטורים?
וממתי מתחילים ימי ההודעה המוקדמת? ממתי שהוא בוחר? כביכול 12 יום לפני ה22 לפברואר?
אופיר
15/01/2019 11:50
עבדתי במקום עבודה מהתאריך מרץ 2016 ליולי 2018.
כשביקרתי בביטוח לאומי כדי להסדיר חוב שהיה לי בנוגע להעסקות שבאו לאחר מכן, הסתבר לי שיש לי חוב מיולי 2016 שכתוב אצלם שלא הייתי מועסקת בו או שילמתי לביטוח לאומי.
הבאתי את תלוש המשכורת של יולי 2016 כדי להוכיח שעבדתי, והפקידה הראתה לי על הנייר בדיוק איפה רשום שמקום העבודה לא דיווח עלי או הפריש לי ביטוח לאומי באותו החודש. ואני חד משמעית עבדתי ויש לי מספיק הוכחות.

מקום העבודה הזה כבר שחק אותי, איחר בתשלום פיצויי פיטורים, איחר בהפרשת הפנסיה, ועכשיו זה. אני יודעת שכל מה שאני צריכה זה להשיג מהם אישור שעבדתי אצלם, אבל אני גם יודעת שההתנהלות שלהם כושלת ושהדברים האלה לא חוקיים בעליל- ועל הגב שלי, מפני שנכון לכרגע אני שילמתי את הקנס על אותו החודש בו לא דיווחו עליי.

בגלל שאישית כבר נמאס לי הייתי רוצה לעשות עם זה משהו. בית דין לעבודה? תביעה? מה עושים במצב כזה?
מקום העבודה הזה גם לא מקום קטן או פרטי.

ממש אודה לכל עצה!
אנונימי
18/01/2019 19:35
אותו המקרה בערך.
מעסיק לא הוציא לי תלושי משכורת כבר הרבה זמן.
אשמח לעצה.
עורך דין
16/01/2019 14:53
שלום אופיר

אכן, זה בדיוק הזמן הנכון לפנות ולשכור עורך דין שייצג אותך מול המעסיק וידאג למיצוי הזכויות שלך.

בהצלחה
ינון
18/01/2019 13:00
אני מלווה בהסעה לחינוך מיוחד,
ומידי פעם קורה איחורים של 20-35 דקות, האם העירייה אמורה לשלם את שכרי, על זמן זה שאני יושב ומחכה עם הילדים.?
אני מקבל על כל ליווי שעתיים עבודה לפי מינימום, למרות שהליווי הוא 30 דקות.
אנטולי דרגן
18/01/2019 11:45
לכבוד ג.א. נ אנטולי דרגן
ת.ז. 313667438
דרך צרפת 44\5
חיפה 3543713

כשה מצאתי כתבה זה היתי מאוד מרוצה. לא רק בגלל שיש כן כמה מילים שבדיוק עונים לי לבעיה כמעת בכל מקום עבודה:
"החריקות התחילו כאשר הבחנת בתלוש השחר שלך שהמעשיק לא משלם נסיעות...."
יפה!
זה אצלי קרא לא פעם ולא פעמיים.
אבל כבר עבר יותר מי 7 שנים?
עבדתי באותו חברת אבטחה "כפיר" אשר היה נרכשה על ידי "ISS", שהייתה נקנה אל ידי "T&M".
פניות -בקשות שלי חוזרות ונשנות לשלם דמי נסיות לפי חוק בימים שלא היה תחבורה ציבורית ואני הייתי חייב להגיע לעבוד כשה ההיא נשארו בלי תשובה.
ובמקרה בכתבה שלכם במקום אחד כמעת קפצתי מי ה כיסה: "הסכמה להאריך את הקרדיט למעסיק אך ללא הועיל"
ואחר כך – בלב מצב -למה אתא לא הלכתה לבית משפת, לעורך דין?
אתם, מי שכתב עונה בדיוק:
"בפניך כעובד עומדת הברירה , לתבוע את המעביד שעבר לכאורה על החוק והרע את התנאים שלך ועל ידי כך להביא לסייום את יחיסי עובד מעביד או לחילופין, לוותר על זכותך שנגזלה, כדי לשמור על מקום עבודתך בהיותך מפרנס יחיד של משפתך"!!!
במצב שלי גם חייב להוסיף שאני די מבוגר -יותר מי 60....ולמצאו עבודה בגיל כזה לא פשות.
יניר
18/01/2019 09:07
שלום מתוקף עבודתי אני מקבל רכב צמוד אשר היה מופיע בתלוש היום אחרי שהחליפו לי רכב לא רשמו את הרכב בחברה ולפיכך הורידו לי את הסעיף של הרכב מהתלוש ....כמה זה צריך להפריע לי ובמה זה יכול לפגוע בי
תודה יניר
חני
18/01/2019 01:08
אני בהריון, ועבדתי בחברה עד עכשיו אבל מטעם חברת כח אדם, שהחברה שבו עבדתי העבירה להם את השכר שלי, והחברת כח אדם העבירו לי את השכר, ועד עכשיו ניצלתי חלק משעות הריון, ומה שקורה זה שהחברה שבה אני עובדת רוצה לחתום אתי עכשיו חוזה חדש שבעצם אני יהיה עובדת של החברה עצמה, ושאלתי היא לכמה שעות הריון אני זכאית, האם מה שניצלתי עד עתה מתקזז, או שהכל מתאפס ואני זכאית ל40 שעות.
תודה על התשובה מראש
חני
שילת
17/01/2019 08:48
שלום

שואלת עבור חברה ברשותכם,

היא עובדת במשרד כ6 שנים, לפני כחודש הודיעה לבוס שלה שעליה לעבור ניתוח (שנדחה מספר שנים אך לא היה ניתן לדחותו יותר), היא הודיעה 3 שבועות מראש ברגע שידעה את התאריך המדוייק.כשהודיעה לבוס הוא לא אהב את זה וביקש ממנה לדחות , היא התייעצה עם המנתח שאמר בפירוש שלא ניתן לדחות מעבר לתאריך בתחילת ינואר. מרגע ההודעה על הניתוח הבוס פנה אליה בצורה מזלזלת ואמר לה בפירוש שזה ייפגע בה, יפגע בקידום שלה ובבונוס, הקניט אותה על אופן הניהול שלה וכו'.

לאחר הניתוח הומלץ לה לנוח בבית במשך שבועיים ולכן הודיעה כי לוקחת חופשת מחלה, הבוס שלח לה משימות לטיפול למייל האישי בזמן המחלה וביקש שתטפל בהן. בנוסף לפני הניתוח היא דאגה לסגור פינות בכל מה שצריך וקיבלה שיחה מהבוס שמאוד לא מרוצה מכך ושהפילה עליו הכל ( היא ביררה את התלונות הספציפיות שאמר שעלו מהעובדים מול העובדים והתברר שהבוס סילף דברים שהם לא אמרו כלל) כרגע לאוק כל זאת היא פגועה מאוד וחושבת להתפטר, האם זה חוקי כל ההתנהלות הזו? האם יש מקום לפנות לבי"ד לענייני עבודה ויוכלו לסייע לה באיזה עניין שקשור לפיטורי בכל הנוגע לזכויות המגיעות לה עפ"י חוק?

אציין שטרם ההודעה לניתוח, הקשר בינה לבין הבוס היה טוב, היא אוהבת מאוד את מקום עבודתה ולולא כל האירועים שהתרחשו כלפיה לאחרונה לא הייתה שוקלת להתפטר.

תודה רבה מראש
איחורים
בטי
16/01/2019 08:39
האם עובד שמאחר קבוע ניתן להשעות מיום עבודה?
ענף המתכת
עורך דין
17/01/2019 08:33
שלום בטי

המונח השעיה מהעבודה בעייתי ולא מקובל לפי חוקי העבודה. ניתן לפטר עובד או להעסיק אותו. במקרה של השעייה יש לשלם לעובד שכר עבודה מלא.

בהצלחה
ענת
15/01/2019 15:37
שלום,
אני עובדת כמרצה בבית ספר להנדסאים גדול ומוכר. יש לי חצי משרה - 10 שעות שבועיות שהיא גלובלית ועליה כל התנאים כולל תשלום חופש מחלה מהיום הראשון ויתר השעות אני עושה אפקטיבי, כלומר תשלום לפי שעה. אני עובדת בימי א, ב, ג, ה,ו. חליתי ונעדרתי מהעבודה מיום ו עד ליום ו כולל והבאתי כמובן חופש מחלה מלא על כל הימים משישי עד שישי. המכללה לא מוכנה לשלם מלבד על יום ג שהוא חצי משרה 10 שעות. האם זה חוקי?
עורך דין
17/01/2019 08:32
שלום ענת

ככל ויש לך ימי מחלה צבורים התנהלת המכללה אינה חוקית בעליל.

בהצלחה
פנסיה
אנונימי
16/01/2019 17:53
שאלה נוספת..
לפני שפוטרתי מהעבודה, אחרי חצי שנה שהיו אמורים להפקיד לי פנסיה בפועל ירד לי כסף כל חודש לפנסיה אבל לא באמת הפקידו לי את הכסף לפנסיה, לא הייתה לי פנסיה ולא החתימו אותי על שום טופס.
אחרי כמה חודשים אני עשיתי לעצמי את הפנסיה בעזרת סוכנת שאני מצאתי בעצמי. הפסיקו להוריד לי פנסיה מהתלוש במשך חודשיים בערך, ואחרי חודשיים הורידו לי במכה כמעט 1000 שקל בלי לשאול אותי או להתייעץ.
בפועל הפנסיה עדיין לא הופקדה , ובמשך כל התקופה הזו אני והסוכנת שלי שולחות הודעות ומבקשות שיפקידו את הכסף לפנסיה.
בסופו של דבר אני פוטרתי ועדיין לא הופקדו הכספים אחרי חודש וחצי בערך שאני כבר לא עובדת במקום עבודה הזה, הרואה חשבון שלהם קורא לי לקחת את המשכורת האחרונה ומסביר לי בפגישה שהפקידו את כל הכסף!
חייבת לציין שאני לא יודעת אם הופקד כל הכסף, והפקידו את הכסף באיחור של 8 חודשים.
השאלה שלי, האם יש מה לעשות בנידון? האם אני יכולה לתבוע על זה? איך אני יודעת שהפקידו את כל הכסף? ( הסוכנת לא בארץ והמזכירה שלה לא נותת לי כל כך מענה לנושא )
אשמח לתשובה תודה.
RE: פנסיה
עורך דין
17/01/2019 08:31
בוקר טוב

יש לבדוק לפני הכל האם בקרן הפנסיה שלך אכן הופקדו הכספים. אם הכספים טרם הופקדו יש לפנות לעורך דין ולהוציא למעסיק מכתב דרישה בטרם הגשת תביעה משפטית.

בהצלחה
אלכסיס
16/01/2019 20:28
שלום.ב9/01/19 קיבלתי מכתב פיטורין.במכתב רשום שבהמשך לשיחת השימוע לפני פיטורין שנערכה בתאריך 11.12.18 נבקש להודיע על סיום עבודתך בחברה.סיום עבודתך וסיום יחסי עובד מעביד נקבע ליום 09.01.19.בשכר חודש ינואר 2019 ישולם לך גמר חשבון כולל תשלום עבור ימי ההודעה מראש על פי חוק.מכתב פיטורין חתם מנהל כספים.ובשיחה איתו נאמר לי שלמחרד אני לא צריכה להגיע לעבודה ויכולה לפנות כבר ללשכת התעסוקה לקבלת אבטלה.למחרד ליתר ביטחון רשמתי בווטסאפ למנהל כספים ולמנכ"ל חברה שלנו שלפי מכתב פיטורין שאני קיבלתי יחסים בין עובד למעביד נגמרו וסיום עבודה נקבע ליום 9/01/19 ואני לא צריכה להגיע לעבודה ובמשכורת של חודש ינואר ישלמו לי גמר חשבון כולל ימי הודעה מוקדמת.ממנהל כספים קיבלתי תשובה שאני לא צריכה כבר להגיע לעבודה ,ממנכ"ל קיבלתי תשובה שאני כן צריכה להגיע לעבודה וביום ראשון נודיע לי על זמן חפיפה.תשובות שונות.פניתי לבירור למנכ"ל של חברת האם שלנו "מה אני אמורה לעשות?".טרם קיבלתי שום תגובה.מה באמת על פי מחוק וגם מה שרשום במכתב אני אמורה לעשות???
עורך דין
17/01/2019 08:24
שלום אלכסיס

עליך להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת על מנת למנוע מצב שבו יקוזז משכרך סכום השווה לשכרך בימי ההודעה המוקדמת. הוראת המנכ"ל מחייבת אותך במצב הדברים.

בהצלחה
רועי
16/01/2019 20:46
שלום,
קיבלתי בקיץ 2018 דמי הבראה.
בסוף שנת 2018 העסק בו עבדתי נסגר.
האם מגיעים לי דמי הבראה חלקיים עבור ההמשך?
אציין שהתחלת העבודה שלי בעסק היא ב-1 באפריל 2011.
תודה
עורך דין
17/01/2019 08:22
שלום רועי

ככל וקיבלת דמי הבראה עבור כל שנת עבודה ובקיץ 2018 קיבלת דמי הבראה עבור שנת 2018 אין כל בעיה.

בהצלחה
דנה
16/01/2019 20:46
שואלת בשביל חברה.
עבדה שנה בעבודה במעון הייתה בחופשת לידה ואינה רוצה לחזור לעבוד אלה רוצה להתפטר לטובת גידול הילד . שאלתי היא האם היא מתפטרת לטובת גידול הילד המעסיק חייב להביא לה מכתב פיטורים?
עורך דין
17/01/2019 08:13
שלום דנה

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על אופן מימוש הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד ומומלץ שתקראי אותה. בגדול, את זאת שנותנת למעסיק מכתב התפטרות במצב הדברים, כאשר לאור ההתפטרות לטיפול בילד עומדות לך מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
ספיר
15/01/2019 11:49
היי,
אני עובדת בחברת אשראי גדולה
לפניי חודשיים בני הוכר בביטוח לאומי עם 100 אחוז נכות
כמובן שיש לזה בחוק הקלות - כמו לצאת לטיפולים בבני בתשלום.

במהלך החודשיים האלה הייתי בניוד באגף אחר בחברה, ובחודשיים האחרונים הגיעה מנהלת חדשה (כלבה רצינית בלשון המעטה) שהחליטה שלא מתאים לה שאני עובדת 20 אחוז פחות שעות מקבלת על זה כסף ועומדת ביעדים, לאורך כל החודשיים האלה שבמהלכם עברתי גם הפלה והייתי חלשה נפשית - היא התעללה בי השפילה אותי ולא העריכה לדקה.

הגעתי למצב שאני כבר בכוח קמה מהמיטה והולכת לעבודה, בקיצור היא הלכה לחקור איך אפשר להיפטר ממני (ברמה המקצועית היה לי ידע ויכולות ספצ בזמני המוקצב) ובחוזה הם הכניסו סעיף של ניוד זמני- חזרתי למוקד הישן שלי כנציגה ולה כנראה לא הספיק והלכה ופתחה תלונה נגדי מול צוות מהימנות בחברה.
במסגרת תפקידי יצאתי לפגישות בשטח (הגדרת התפקיד שלי לצאת ליום שלם שטח מרוכז) אך אני יצאתי ל5 פגישות ממוקדות של עסקים שאני התנהלתי מולם טלפונית וכתוצאה מכך הגעתי בבוקר החתמתי כרטיס ויצאתי לשטח ומשם הביתה וביצעתי החתמה ידנית.
אותה מנהלת שפתחה את התלונה (שאני כבר לא תחת הניהול שלה, אקט התנקלותי לא מוסבר)

התקשרה אל הסוכנים (השיחות מוקלטות) וממש מנסה לדובב אותם להגיד שלא הייתי מדובר בתאריכים 3 חודשים רטרו אחורה לא באמת אני זוכרת האם זה ימים שיצאתי לשטח או לטיפול בבני (ואז אני מבצעת החתמה ידנית על השעות )

קיבלתי מכתב שימוע הזוי ביותר מדובר סהכ ב 3 חצאי ימים שאין תשובה ודאית מחמת הספק, אממה בחודש / חודשיים הקרובים צפוי להכנס מענק של 5 ספרות שאם אפוטר לא אקבל.

האם ללא יצוג אני יכולה לדרוש את המענק? האם חוקי להגיד להם שאפנה לכלי התקשורת ובעצם אסביר איך חברה כל כך גדולה מעיפה עובדת בצורה משפילה כי לא מתאים להם זמן הטיפול בבני שעוד לא פוגע בי פיננסית?

יש לציין שרק בעוד 5 חודשים יש לי קביעות אני שם 3 שנים וחודש.
עורך דין
16/01/2019 14:52
שלום ספיר

כפי שציינת בתחילה, את באמת צריכה עורך דין על מנת לטפל במקרה המתואר. לא ניתן לפתור את הנושא מעל גבי פורום אינטרנטי ובמידע חסר. פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
מריאנה
15/01/2019 11:23
אני עובדת במקום פחות משנה ורוצה להתפטר.
ע״פ חוק ההודעה המוקדמת מחייבת יום על כל חודש ומעל חצי שנה 2.5 לכל חודש.
המעסיק טוען שהוא החתים על חוזה שמחייב אותי להשאר עד שימצא מחליפה תוך זמן סביר (אין הגדרה לכך) או ״עד תום הרבעון בתנאי שהבקשה לסיום העבודה הוגשה בשבועיים הראשונים של הרבעון״

הוא יכול להחליט לרשום מה שבא לו בחוזה למרות שע״פ חוק זה אחרת?

תודה לעונים
עורך דין
16/01/2019 14:51
שלום מריאנה

הוראות החוק לגבי הודעה מוקדמת גוברות על חוזה העבודה במקרה המתואר.

בהצלחה
מרים
15/01/2019 11:21
בוקר טוב

שאלה שצריכה תשובה של עורך דין מומחה בתחום חוקי העבודה ברשותכם.

עבדתי במקום עבודה עד ה 15 לחודש עם שעות עהודה נוספות ואני מבקשת את התלוש משכורת שלי ונם טוענים שהם לא ראו כזאת

המשכורת הנמוכה שקיבלתי עבור הימים האלה מעלה בי חדש שהורידו לי הורדות לא תקינות כדי לתת לי משכורת קטנה

מה ניתן לעשות?
עורך דין
16/01/2019 14:50
שלום מרים

חלה חובה חוקית על המעסיק למסור תלוש משכורת לכל אחת ואחד מעובדיו. יש כתבה מפורטת בנושא זה באתר - קראי אותה.

בהצלחה
טל
15/01/2019 11:17
זקוקה להתייעצות מעו"ד שמבין בעבודה בשירות המדינה
במידה ומנהל משפיל עובד מול כל העובדים
מדבר אליו לא יפה, נוזף בו שלא כצדק ובכל הזדמנות מאיים עליו לסילוק או מקניט אותו
מכפיש את שמו בשירות המדינה (הרגשה כללית של התאכזרות מכוונת)
האם יש אפשרות לאותו עובד לבקש העברה מבלי ששמו הטוב יפגע מאותו מנהל?
האם יש הליכים מסויימים שהעובד צריך לעשות לפני בקשת העברת תפקיד?
חשוב לציין שהעובד נהנה מתפקידו אך לא יכול יותר לעבוד תחת המנהל הנוכחי
עורך דין
16/01/2019 14:49
שלום טל

אף עובד לא צריך לסבול מהתעמרות במקום העבודה. במצב הדברים המתואר על דיך מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את המקרה לעומק.

בהצלחה
סיון
15/01/2019 11:16
אשמח להתייעצות .
בשכר גלובלי האם הגיוני שלא עובדים לפי תקן מסוים של שעות ?
אם השכר הגלובלי הוא 5.5 האם הגיוני שחישוב השעות בחודש זה מספר ימי עבודה (לא כולל שישי ) כפול מספר שעות (9 שעות יומיות ) ?
וזה התקן החודשי ככה שאין בפועל שעות נוספות ?
אשמח לתשובה תודה לעונים
עורך דין
16/01/2019 14:48
שלום סיון

חוזה העבודה שלך אמור לציין בדיוק את הימים והשעות בהם עליך לעבוד.

בהצלחה
אנג'ל
15/01/2019 11:14
עשיתי לפני שנתיים בערך החזר מס בחברת ניוקום פיננסיים ,הסתבר שלא מגיע לי החזר , ואז הם עשו לבעלי החזר מס וראו שהגיע ורק אחרי שנה קיבלנו את הכסף. אף אחד מהחברה לא טרח לעדכן אותי שמגיע לבעלי החזר מס ולי לא מגיע , ואז הגיע השוס פתאום משום מקום הם שולחים עיקול לחשבון שלי בטענה שאני חייבת להם כסף , לא הבנתי איך אני חייבת ואז מסתבר שיש החזרים לבעלי ושהוא קיבל אותם והכל טוב , אוקיי החלטתי לשלם להם את השכר טירחה עבור העבודה "הנפלאה" שלהם ובכדי שלא יעקלו לי באמת את החשבון ( רשמו לי בהודעת וואטספ שיש לי עד יום ראשון בשעה 18:30 להסדיר את החוב ולא החשבון שלי יעוקל ). שילמתי כמו גדולה כבר ב9 בבוקר כשקיבלתי את ההודעה שלהם , ואז לאחר שלוש שעות הם חייבו אותי שוב בכרטיס אשראי , אני כבר שוע וחצי מבקשת לבטל את החיוב הנוסף והמענה היחידי שלהם זה בבוואטספ וכל יום הם רושמים לי סיבה אחרת ובתכלס עדיין לא זיכו אותי מה אני עושה? האם ניתן לתבוע אותם ? לעשות משהו ?? אין מענה בחברה חוץ מוואטספ אין עם מי לדבר. האם אני יכולה להגיש תלונה במשטרה על גניבה ?
עורך דין
16/01/2019 14:48
שלום אנג'ל

שאלתך אינה קשורה לנושא דיני עבודה אלא למישור האזרחי - קחי עורך דין שיעזור לך להתמודד מול החברה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!