פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא עניין משמעותי מול ביטוח לאומי (נכות) - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
עניין משמעותי מול ביטוח לאומי (נכות) - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/12/2018 10:10
לפני כ20 שנה עשיתי תאונת דרכים בעבודה, בזמן שהייתי תלמיד תיכון וכחצי שנה לפני הגיוס, שבהמשכה, לאחר כ7 שנים, נקבע לי רק כ5% נכות.
וגם זה, לפי המצויין בדו"ח הוועדה, ניתן לי מחמת הספק או משהו כזה.

* במהלך השנים, ניסיתי למצוא פתרונות למצב שלי והלכתי לכל רופא וטיפול שהמליצו לי, ולצערי הדבר היחיד שהגדירו אותי בו הוא כנפגע ראש פוסט טראומתי.
ניסיתי גם להמשיך לחיות בצורה "נורמלית" אך כל יום שעבר היה 'מחחנה אימונים' מפרך ואכזרי.

למרות קביעת הוועדה, התאונה מאוד השפיעה על "חיי" עד לכדיי כך הגעתי להבנה עם עצמי שאני לא רוצה להמשיך יותר.
לא ממש הצלחתי להגיע להבנה של למה, אבל לא ממש הצלחתי להביא את הגוף שלי להפסיק להמשיך למרות הרצון העז לכך...

עם השנים המצב רק התדרדר והחמיר עד לכדיי כך שלפני כמעט כעשור הפסקתי לצאת מבית הוריי כלל והפחתתי בהדרגה, עד לכדיי כמעט מוחלטות מוגמרת, כל מפגש עם בני אדם זרים- ובשנים האחרונות גם עם בני משפחה קרובה. במטרה עיקרית לעזור להם לשכוח ממני אני מניח...

לפני כשנה (או שנתיים, קצת מאבד את תחושת הזמן פה) קיבלתי הודעה לחוב מהביטוח הלאומי שכתוצאה מכך נוצר קשר ביני לבין מישהי מהסניף בעיר שלי.

היא הייתה הראשונה שבאמת האמינה למצב שלי ולאחר שיחות ארוכות ואפילו ביקור בית, הצליחה לשכנע אותי להגיע לוועדה בהליך מזורז עם רופא שבהמשך קבע לי נכות של 100% ו40% אי כושר (או משהו כזה- לא באמת מבין בזה).

השאלה שלי היא בנוגע להגדרת הנכות שלי ועצם העובדה לכך שהיא אל הוגדרה כ"נכות מעבודה" למרות שהקביעה הראשונית של ה5% כן הוגדרו כנכות מעבודה.
האם זה נכון?
האם יש משהו לעשות בנדון כדיי שזה כן יוגדר כנכות מעבודה?
ו... האם זה ידרוש ממני שוב לצאת מהבית?

לי היה נראה שנקבעה לי אחוזי הנכות והקצבה על מנת לעזור לי עם החוב ולכן גם לא מרגיש נעים בכלל להעלות את הנושא...

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: עניין משמעותי מול ביטוח לאומי (נכות) - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!