1. אמי עבדה כמטפלת בתינוקות. נפגעה בתאונת עבודה בתאריך ה-04.03.2018, היא שברה את הכתף, ונפגעו עצבים רבים שגרמו לשיתוק (זמני של מספר חודשים) של כף היד.
2. כיום (לאחר כמעט שנה) היא מרגישה טוב יותר, אולם כל אצבעות כף ידה ״תקועות״ ואי אפשר לכופף אותן כראוי והיא אינה יכולה להחזיק דברים בצורה תקינה.
כמו כן טווח תנועת הכתף שלה מוגבלת.
3. לאמי יש בשעה טובה ועדה רפואית בתאריך 05.02.2019. (כמעט שנה לאחר המקרה)
4. לאורך כל התקופה לא יכלה ללכת לעבוד, והיא קיבלה לפני מספר שבועות לאחר חודשים של המתנה דמי פגיעה מביטוח לאומי על סך 3 חודשי עבודה
כמה שאלות בבקשה בנושאי ביטוח לאומי בדגש על דמי נכות וועדה רפואית:
א. כאמור הפגיעה שלה בחודשים הראשונים היה חמור הרבה יותר מאשר המצב היום? האם היא תוכל לקבל אחוזים גבוהים יותר עבור מצב ההתחלה ואחוזים אחרים עבור המצב הנוכחי?
ב. שמעתי מאיזה עורך דין בתחום שעדיף שייקבע לה נכות זמנית מאשר נכות קבועה. אני לא מוצא בזה שום היגיון, מישהו יכול להסביר לי בבקשה למה?
ג. יש בידינו המון מסמכולוגיה שאגרנו לאורך הטיפולים בשנה האחרונה. האם מומלץ להגיש את כל עומס המידע כדי שיורגש כמה התעסקות והמצב היה חמור. או שמא לפלטר את המסמכים רק לדברים ״העסיסיים״ ביותר כדי לעזור להם להתמקד?
שאלה נוספת בבקשה בנושא דמי הפגיעה אשר קיבלה כבר:
א. הרי דמי הפגיעה הינם ל-90 ימים ראשונים, שמעתי ש-15 ימים ראשונים המעסיק צריך לשלם או משהו כזה. מישהו יכול קצת להרחיב בבקשה?
ב. מאיפה אמי הייתה אמורה להביא כסף בין הזמן של דמי הפגיעה עד לוועדה של ביטול לאומי. עברה שם כמעט שנה בין הפגיעה שלה עד לוועדה הזו, היא קיבלה סכום חד פעמי של 13,300₪ ועם סכום זה הייתה אמורה להסתדר כל השנה?