עבדתי בחברת הייטק מסויימת קרוב לחצי שנה (ז"א 5 חודשים ושבועיים).
במהלך הזמן עבודתי ועד סופה היו מספר כשלים חמורי מבחינתי שבסופו של דבר עקב הפיטורים שלי גרמו לי ולמשפחתי לנזק כלכלי ומתח נפשי עצום.
אני מפרט:
1. חתמתי על חוזה אישי מול הבוס שלי בחוזה היתה כתובה שם של חברה אחת. ולמרות זאת השכר שקיבלתי והמכתב פיטורין נעשה דרך חברה אחרת שבבעלות אותו אדם שהעסיק אותי.
2. העבודה היתה צריכה להתחיל בכך שאני עובד מהבית ולאחר חודש או מספר חודשים אעבוד לעבוד במשרד שאותו הוא ישכיר. שלמעשה לא עשה זאת אף פעם וזה גרם לי להוצעות שלא לקחתי בזמן מסע"מ על השכר. וכמו כן מתח רב עם בת זוגתי באותו זמן היתה בטיפול זוג התאומות שנולדו לי סמוך לאותה תקופה.
3. במהלך ה-5 חודשים. היו מספר הלנות שכר (אני מדבר על הלנות שכר מעבר ל-10 לחודש) פעם אחת קיבלתי את השכר שלי רק ב-18 לחודש.
פעם נוספת עקב טענה שהרו"ח נסע לחו"ל הועבר לי שכר גבוה (גם לא בזמן) ולאחר חודש היתה התקזזות שלילית (במהלך הזמן הזה לא קיבלתי את התלוש).
4. לא נעשה שימוע כנדרש וכמקובל בחוק, למעשה נמסר לי באמצעות סקייפ שיש בעיה עם המשקיע לאחר 3 ימים קבילתי מכתב פיטורים עם הודעה מוקדמתרטרואקטיבית מיום השיחת סקייפ הנ"ל.
5. בחוזה שלי רשום שלאחר חצי שנה (6 חודשי עבודה) מגיע לי זמן הודעה מוקדמת של 30 יום. אך למעשה פוטרתי 12 יום לפני תום החצי שנה. החברה אינה נסגרה באופן סופי ואותו אדם ממשיך למכור את המוצר בו אני הייתי חלק לא מבוטל ביצירתו ואיפיונו. למעשה סיימתי 99 אחוז מהעבודה על המוצר תרם פוטרתי מהעבודה. ואני ספקן לגבי הסיבת פיטורים שלי עקב משקיע שעזב.
6. בגלל שעבדתי מהבית קיבלתי מחשב נייד יקר יחסית מהמעביד אותו נדרשתי להחזיר. אך לאחר ההודעה שקיבלתי חליתי וקיבלתי חופש מחלה של כשבוע מהרופא משפחה אותו הצגתי למעסיק.
למרות שבגלל החופש מחלה וגם הזמן הקצר של ההודעה המוקדמת המעסיק ממשיך לדרוש ממני לסיים את המטלות שלי בעבודה להעביר את כל החומר בצורה מסודרת וזאת על חשבוני (בחינם).
7. בהתחלה הוא אמר שהוא ישלח שליח לאסוף את המחשב אך לאחר מכן הסברתי לו שאני רוצה לדון איתו על הנושא ומבקש פיצוי נוסף על כל הכשלים שהיו במהלך העסקתי. באופן חד צדדי בחר המעסיק להוריד את שווי המחשב מהשכר האחרון שלי.
8.קיבלתי שכר שהולך את נסיוני ואת כישורי. ועבדתי כמעט חצי שנה באותה חברה. אך מכיוון שקיבלתי זמן כ"כ קצר למצוא עבודה ובהיעדר אפשרות לחתום בלשכה (ימי אבטלה הסתיימו תרם מציאת עבודה זו) אני נאלצתי למצוא עבודה עם שכר נמוך משמעותית ממה שקיבלתי בעבר כדיי להמשיך לממן את המשפחתי ולא להיות מובטל.
מחר אני הולך לבית דין לעבודה. האם יש טעם לערב כאן עו"ד יש לי את כל ההוכחות והתיעוד של הדברים.
והשיחות שנעשו עם המעסיק מתחילת חתימת החוזה ועד היום.