פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - אופן חישוב ה''מקדמה'' ע''י מעסיק בתגמולי מילואים לעובד בשכר חושי
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
20/12/2018 11:34
שלום,

האם מעסיק מחויב לחשב את שווי המקדמה לפי החישוב של ביטוח לאומי? קרי שכר שלוה חודשים אחרונים לחלק ל-90 ואז מתקבל שווי יום והוא מוכפל במספר הימים שנעדרת מהעבודה לצורך מילואים.
כי מעסיקים מחשבים לפי 22 ימים בחודש ולא 30 (90 בשלושה חודשים) ואז ההשלמה שהם נדרשים להעביר לעובד הינה קטנה משמעותית.

להל הסבר מפורט:
החוק קובע, לגבי עובד בשכר חודשי:
1. המעסיק משלם בחודש בו בוצעו המילואים שכר רגיל כאילו משרת המילואים עבד רגיל.
2. לאחר מכן מגיש המעסיק תביעה לביטוח הלאומי וכשהוא מקבל את הכסף הוא משלם את ההפרש בין מה שקיבל מביטוח לאומי לבין ה"מקדמה" ששולמה על ידו לעובד.

שאלתי היא בעניין אופן חישוב המקדמה. היא בעצם שווי ימי העבודה בהם נעדרתי מהעבודה עקב שירות מילואים פעיל.

ביטוח לאומי מחשב 3 משכורות אחרונות לחלק ל-90 ומקבל שווי יום ומכפיל במספר ימי המילואים (מספר הימים עוד מוכפל בתוספת 40 אחוז על תקופה של עד 5 ימים).
המעסיק שלי מחשב את שווי המקדמה לפי שכר חודשי לחלק ל-22 יום. כך שמתקבל שווי יום גבוה יותר מאשר ביטוח לאומי מחשב, ואז שווי המקדמה גבוה יותר, ואז ההשלמה בחודש העוקב נמוכה.
דוגמא להמחשה:
למשל אם אני עושה מילואים 7 ימים מראשון עד שבת, כלומר כולל 2 ימים שאיני עובד ברגיל - שישי ושבת, והשכר החודשי שלי הוא 9000 שח.
1. המעסיק ישלם לי באותו החודש שכר מלא 9000 שח.
2. ביטוח לאומי ישלם למעסיק 9000 חלקי = 300 שח ליום כפול 7 ימי מילואים. סה"כ 2100 שח.
3. המעסיק שלי מחשב שווי מקדמה ששולמה לי כדלקמן: 9000 לחלק ל22 ומקבל שווי יום של 409 שח. מכפיל ב-5 ימי עבודה ומקבל שווי מקדמה של 2045 שח.
לכן, המעסיק ישלים לי 2100-2045 = 55 שח.

ישנה אי התאמה באופן חשיוב שווי יום. ביטוח לאומי מחשב לפי 30 ימים בחודש והמעסיק שלי מחשב לפי 22 ימים בחודש (ימי עבודה בלבד). השוני הזה יוצר הפליה לרעת משרת המילואים.
בעצם יוצא כי עבור שירות מילואים בימים שישי ושבת יחד אני מקבל שכר של 55 שח. לי זה לא נראה הגיוני.

להבנתי, האגרת למעסיקים מאוקטובר 2017 באה לפתור בדיוק את זה ולכן רשום שם כי על המעסיק לחשב כפי שביטוח לאומי מחשב שווי יום: שכר 3 חודשים לחלק ב-90. אך המעסיק שלי טוען כי האגרת הזו אינה חוק ואינו מחויב לפעול לפיה.
לתגובתכם אודה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!