מורה לחוגי התעמלות בעלת תואר ראשון בחנ"ג
19/12/2018 14:17
שלום,
מזה 8 שנים שאני עובדת בקאנטרי שבו מראש לא היו יחסי עובד מעביד. זכור לי שחתמתי על חוזה כלשהו וסוכם על שכרי השעתי (אני מדריכת סטודיו) לאחר כשנתיים ילדתי ובשל תנאים שהיו פחות טובים עזבתי. אחרי כשנה שוב הציעו לי לחזור וחזרתי. השכר שלי עלה, אולם לא היה עידכון בחוזה הראשון מלפני עזיבתי. יש לציין שהעוסק פטור שלי נפתח אך ורק בשביל שיעסיקו אותי שם (בצפון הרחוק קשה למצוא עבודה). הם מצדם לא הסכימו לעבוד איתי בתלוש ומעולם לא קיבלתי אפילו שי לחג. כעת, התברר לבוסית משמועות, נכונות , שאני אעבוד בחדר כושר חדש שייפתח ביישוב אחר. היא טוענת שאם אעבוד שם זה ניגוד אינטרסים ושעליי לבחור איפה לעבוד. הדרישה הייתה בצורה מאוד תקיפה וכל הזמן היא דיברה על "נאמנות" מורים אחרים שסירבו להצעות עבודה מאותו המקום בו אעבוד. אמרתי לה שיש עובדת אחרת שכן עובדת בעוד חדר כושר קרוב למקום החדש והיא אמרה שזה בסדר כי היא מסתדרת עם המנהלת שם ושהמנהלת העתידית שלי ניצלה את שמי ושם מדריכים אחרים כדי למשוך לקוחות שיעזבו. אני מצידי לא רציתי לעזוב וחיפשתי להגדיל את כמות שעות העבודה. אמרתי לה גם שמבחינתי אין ניגוד אינטרסים ואני אפילו לא מדברת עם הקבוצות על העבודה השניה. במידה ותפטר אותי, האם זה חוקי ומותר לה? החוזה הראשוני כאמור לא מעודכן..האם יש לי עילה לתביעה?