פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - כמה שאלות לעורך דין עבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/11/2018 14:01
צהריים טובים

אני שואלת בשם חברה שאין לה חיבור אינטרנט מטעמי דת - מקווה שתוכלו לענות. אני אעביר לה את התשובות שלכם:

חברה שלי עובדת בחברה גדולה שעקב בעיות כלכליות עברה לרשות הבנק. הבנק מינה כונס נכסים במטרה לייעל את פעילות החברה.

אחד מהרעיונות של הכונס להתייעלות היה לנתק את אחת מחברות הבת מהחברה הגדולה כדי לחסוך בעלויות.
חברה שלי עובדת בחברה הגדולה כבר שנה וחצי, היא התחילה כעובדת זמנית מחליפה לחל"ד והיו מרוצים ממנה והשאירו אותה בתפקיד אחר.

לאחר כשנה בחברה הציעו לה תפקיד קבוע בחברה (יש לה תעודת הסמכה למקצוע שעובדת בו כרגע), בפועל היא נכנסה לתפקיד לפני כחודשיים וחצי.

לפני מספר ימים המנהלת זימנה את חברה שלי לשיחה .בשיחה שיתפה אותה בכך שחברת הבת צפויה להתנתק מהחברה ולכן צפוי צמצום משמעותי בכוח אדם ולא תדרשנה שתי עובדות באותו המקצוע. המנהלת ייעצה לה להתחיל לחפש עבודה אחרת...

ביום המחרת חברה שלי הגיעה לעבודה וגילתה שהחתימו מועמדת חדשה לאותו תפקיד כמו שלה ושהיא עתידה לאייש את התפקיד בחברת הבת. (פיצול החברה טרם התקיים)

עובדה נוספת שקצת "מסבכת" את העיניינם הוא שחברה שלי התבשרה שהיא בהריון בדיוק יום אחרי שהודיעו לה על כוונת הפיטורים.

כרגע לא התקבל זימון הזמנה לשימוע, אבל חברה שלי מאוד חוששת ומבקשת עצה של מומחה:

1. האם הפיטורין כדין (בלי קשר להריון)?
2. במידה ולא, מהן אפשרויות הפעולה העומדות בפניה?
3. האם היא מוגנת מפני פיטורין בשל ההיריון?
4. האם כדאי לשכור עורך דין לקראת השימוע?

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!