אני והמעסיק שלי מנסים להבין כמה ימי חופשה מגיעים לי כרגע ומה השכר של כל יום.
אני עובד רצוף באותה עבודה כמתכנת, על פרויקטים שונים, מאיזור 2012 - העבודה נעשית מהבית.
מטבע הדברים השכר מאז 2012 השתנה מאוד.
העבודה היא עבודה שעתית, לא מלאה, בעצימות משתנה.
ישנם חודשים של 60 שעות, 120 שעות, 40 שעות וכו' (בחודשים האחרונים יש התייצבות באיזור 100-120 שעות).
הסיבה לשעות המשתנות היא התנגשות עם דברים אחרים שלי, כגון לימודים או חופשה - אך לא לקחתי יום חופשה אחד רשמי מימיי - כלומר לא קיבלתי כסף מעבר לשעות בהן עבדתי בפועל [מלבד בונוסים].
מעבר לחופשות (שהיו ללא תשלום ולא נרשמו כחופשות), עבודה נעשית כל יום.
לא אני ולא המעסיק מבינים בזה, אני הנחתי שימי החופשה פשוט נצברים לאט לאט, והוא לא מכיר את הנושא (מדובר בחברה קטנה עם עובדים אחדים שאיני בקשר איתם - כאמור העבודה מהבית).
כרגע ע"פ התלושים צבורים לי 20 ימי חופשה, אך נראה שהצבירה בתלושים לא מתבצעת נכון (למשל לפי התלושים של 2018 נצברים לי 0.16 ימי חופש כל חודש, ללא קשר לכמות השעות, והתחלתי את 2018 עם 19 ימים לפי תלוש ינואר).
אציין שאין ויכוח ביני לבין המעסיק כך שאיני מחפש עצות שמערבות פניה לגורמים שלישיים - יש נסיון להבין מה המצב החוקי של הדברים ע"מ שנוכל לפעול על פיו.
השאלה:
1) כמה ימי חופש מגיעים לי כרגע ולפי איזה שכר?
2) האם הם נצברים מ2012 או שאיבדתי את חלקם?
2א) במידה ואיבדתי - האם זו אשמתי שלא ידעתי שעליי להשתמש בימי החופשה השנתיים, או היתה זו אחריות המעסיק "להוציא" אותי לחופשה?