פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 260
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חניתה
24/10/2018 10:25
שאלה בדיני עבודה:

מנסה להבין מה דין שעות נוספות ומתי חךה על המעסיק החובה לשלמם.

העובדות הן:

בהסכם העבודה אין התיחסות לשעות נוספות. בשנה שעברה שולמו שעות נוספות. השנה לא. וגם ידוע שהמעסיק מבקש לאשר שעות נוספות בתחילת חודש.
מחילת השנה מגיע העובד לסמנכ"ל וטוען שבעקבות שינוי התפקיד שחל מתחילת השנה שעות העבודה לא מתאימות לתפקיד ונוצר עומס רב בעבודה ויש שעות נוספות.

הסמנכ"ל בוחר לאורך תקופה להתעלם ולאחרונה סופסוף אמר שהוא שומע לאורך כל השנה את הקושי אבל לדעתו כמות העבודה מתאימה לשעות ולכן הוא לא מוצא סיבה להתייחס לשעות העבודה.

שוב, מה דין השעות הנוספות?

תודה
יוליה
24/10/2018 10:19
בוקר טוב

שאלה בנושא דיני עבודה וחופשה שנתית בתשלום: בעת שירות בצה"ל, לקראת סוף השירות קיבלתי מיוחדת והתחלתי לעבוד במפעל. עבדתי חודשיים.

מיד עם סיום השירות המשכתי לעבוד באותו מפעל כעבודה מועדפת, החודש זה החודש השלישי ברציפות מיום תחילת העבודה בפועל.
האם אני זכאית לימי חופש בתשלום?

תודה!
מישה
24/10/2018 10:17
נציג עובד במוקד מכירות ברשת מרפאות פרטית (כמעט שנתיים), השכר הוא שכר שעתי מינימום, ועיקר עבודתו היא תיאום פגישות יעוץ. כאשר הלקוח אשר זומן מגיע ליעוץ, הנציג מקבל על כך עמלה (בין אם סגר עסקה או לא).
בחודש האחרון יצא נוהל שיש לתעד פרטים כגון קופ"ח, שם פרטי+משפחה, גיל, עיר.

לפני שבוע פחות אמרו שמי שלא מתעד פרט אחד, הפגישה נמשכת \ נלקחת ממנו ללא אפשרות לתקן או להסביר, והנציג לא מקבל את העמלה במידה והלקוח מגיע.

האם זה תקין וחוקי? הם מגדירים את זה כסוג של "עונש".
יש לציין שזאת העבודה היחידה בה עוסק הנציג במשך כל המשמרת שלו!
יאנה
24/10/2018 08:18
שלום,
במידה ואני חוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה ואני לא מצליחה להסתדר עם הילד והעבודה, אני עדיין יכולה להתפטר לצורך שמירה על הילד ולקבל פיצויים? או שאם חזרתי לעבודה זכות לקבל פיצויים מתבטלת אוטומטית?
תודה מראש
דינה
23/10/2018 15:49
אני בת 50 עובדת כתופרת מזה שנים
לאחרונה אני סובלת מכאבים ברגליים
וזרמים בידייםבצילום האמ איי אר מראה פריצותדיסק גם בצואר וגם מותני אני מתקשה
מאוד לתפקד רצתי לדעת אים מגיע לי מחלת
מיקצוע ומה התהליך המקובל
שחר
23/10/2018 13:57
היי חברים שאלה
במקום העבודה שלי קודמתי לפני כמה חודשים לתפקיד עם שכר גבוה יותר, אבל הורידו אותי חזרה בתפקיד לפני בערך שבועיים וחצי. ביחד עם ההורדה בתפקיד גם החזירו את השכר לשכר הקודם; מה שהבנתי שנחשב להרעת תנאים לפי כמה וכמה אנשים שדיברתי איתם על זה. בנוסף, כשהודיעו לי על זה שמורידים אותי בתפקיד, החתימו אותי על מסמך שאני מסכים לזה שיורידו לי את התנאים או שהאפשרות השניה הייתה פיטורים. בתכלס, כל העניין הזה בכלל חוקי?
ביאטריס
23/10/2018 12:25
עברתי למקום עבודה שחיזר אחרי בטירוף והבטיחו הרים וגבהות , כשהגעתי הבנתי שהפערים פשוט לא ניתנים לגישור...התמזל מזלי ונפלה בחלקי הזדמנות מטורפת לתפקיד במקום אחר כשאני חודש וחצי במקום החדש, הלכתי על זה ( כי למה להישאר בתפקיד קטן עליי בכמה מידות) והודעתי לבוס בצורה יפה שקיבלתי את הזדמנות חיי ולכן אני חותכת. נתתי לו אפילו התראה של 30 יום כפי הכתוב בחוזה למרות שאני ממש לא חייבת לפי החוק ואז התחילו לצוץ דברים מעצבנים. ביקשו מענק חתימה בחזרה ( לא קיימת התנייה בחוזה בפרק זמן) ודורשים גם דמי יציאה לליסינג למרות שקיבלתי רכב מהפול ולא רכב חדש...אני עצבנית רצח ומתכוונת להתנות את החזרת המענק חתימה בניקוי התחייבויות ליסינג (המענק גדול בהרבה) . השאלה אם אין פה איזו סוגייה חוקית...בכל זאת עבדתי שם חודש וחצי .

סליחה על החפירה
עדן
23/10/2018 12:24
היי,

מקווה שהשאלה מתאימה לפורום. אנו מעסיקים לסבתי עובדת זרה דרך חברת השמה. ניגשנו למשרד הפנים בכדי לקבל בשבילה אשרת עבודה, יש לציין שכל העלויות הכרוחות בכך יצאו מכיסנו. משרד הפנים אישר לה אשרת עבודה ושלח את האשרה אל חברת ההשמה. הם דורשים תשלום של 2000 ש"ח כדי לתת לנו את האשרה ומאיימים שבמידה ולא נשלם יחזירו אותה בחזרה למשרד הפנים.

חיפשתי על זה מידע באינטרנט ולא מצאתי תשובה ברורה. האם זה דבר מקובל לדרוש? למרות שחברת ההשמה כלל לא הייתה מעורבת בתהליך קבלת האשרה ואנחנו שילמנו את ההוצאות ופיזית עשינו את כל התהליך הכרוך בכך?

תודה מראש
שרון
23/10/2018 12:22
שלום,

אני עובדת בחברת הייטק דרך חברת קבלן. בינואר קיבלתי איזושהי העלאה בשכר והוסיפו לי אותה גם בצורה רטרואקטיבית על ספטמבר-דצמבר.

השבוע קיבלתי מייל ממחלקת הכספים של חברה זו, בה מצוין כי הם עשו טעות ובמקום לשלם את ההפרש הרטרואקטיבי בצורה חד פעמית הם שילמו אותו מדי חודש עד אוגוסט כולל.

כך יצא שקיבלתי 2928₪ בסך הכל אותם הם מבקשים כרגע בחזרה, בבקשת "אנא עדכני לכמה תשלומים תרצי לפרוס".

האם מותר להם לעשות דבר כזה בצורה חוקית? האם לא מי שעשה את הטעות צריך לשלם עליה? זה כסף שכבר השתמשתי בו מן הסתם.

תודה מראש
טלי
23/10/2018 12:21
שלום רב , שואלת עבור חבר. החבר עבד במשך כשנה בחברה כלשהי . לאחר כחצי שנת עבודה הועלתה לו המשכורת ובנוסף ניתנה לו משכורת 13 . תאריך השינוי בתנאים הינו ה01.04.18. החברב עומדת לפניי סגירה , והיום נתנו לו מכתב שימוע והודיעו לו שהוא חשוד בהונאה (שהוא מכחיש לחלוטין ולטענתו טוען שתפרו לו תיק) וכמו כן נאמר לו כי לא יקבל את משכורת ה13 שהובטחה לו (יש הסכם בכתב) . מה הייתם ממליצים לאותו החבר?
א.ח
23/10/2018 12:14
חייבת ייעוץ, הוותק במקום העבודה שנה בול ביחד עם חופשת הלידה, זה מה שרשום בתלוש, המעסיק מפריש לי את המקסימום לפיצויים 8.33 אחוז. אם אתפטר לצורך גידול הילד( המעסיק אינו מעוניין להאריך את החלת, מה מגיעל י? חוץ מפיצויים שנמצאים פנסיה ואבטלה לאחר 3 חודשי המתנה (עבודה במשרה מלאה, 8 קמש מהבית)? ומה זה אומר פיצויי פיטורים משכורת כפול הוותק? מישהו יכול לעשות לי סדר?
גלי
23/10/2018 11:03
היי,

אני עובדת שעתית (לא חודשית) וחשבת השכר במקום עבודתי טוענת כי מתייחסים ליום הבחירות המקומיות כיום חג ולכן אקבל עליו תשלום רק במידה ועבדתי יום לפני ויום אחרי ה30.10.

האם טענתה נכונה? חוקית?
תודה רבה!
אן
23/10/2018 10:51
שלום,
אני שכיר בחברה מ 5.18 ועד היום. במהלך חודש אוגוסט יצאתי לחופשה אך עבדתי מספר ימים ועד כה תלושי השכר שלי רציפים. בספטמבר נערך לי שימוע מחוסר התאמה לתפקיד ונאמר לי שכשיתפנה תפקיד מתאים יעדכנו אותי. לאחר מספר ימים יצרו איתי קשר ושבתי לעבוד בתפקיד ניהולי. מעולם לא קיבלתי מכתב או הודעת פיטורים וכאמור כל תלושי השכר רציפים. המעסיק טוען שהפנסיה תגיע רק בעוד 3 חודשים מרגע שהתחלתי לעבוד בתפקיד החדש כי בעצם יצאתי לחופשה אז זה כאילו התפטרתי ואז חזרתי ואז הם כאילו פיטרו אותי ואז שוב חזרתי. אני מעולם לא התפטרתי ולא פוטרתי. במהלך החופשה היינו בקשר רציף בנוגע למועד חזרתי. מה עליי לעשות ?
אביטל
23/10/2018 10:40
שלום רב,
למה/ אם זכאית עוזרת בית שעובדת רק יום בשבוע ובמקרה היום הזה הוא ביום ג'- יום הבחירות עצמן? העובדת אצלינו פחות מחצי שנה. ומדובר ב 4 שעות עבודה פעם בשבוע.

אשמח להבהרה.
תודה רבה
ריקי
23/10/2018 10:04
אני עובדת במשרה מלאה באותו עבודה כבר 11 שנים
1. לפי מה נקבע ערך של יום חופשה?
2. אני עובדת 186 חודשיות וכל חודש מקבלת עבור יום חופשה 1.8 החודש 09 היה חודש חגים שבו עבדתי פחות ימים ופחות שעות ונתנו לי עבור יום חופש 0.8
האם יום חופש משתנה לפי הימים שעבדתי באותו חודש או השעות? האם יום חג שאני מקבלת עליו תשלום לפי חוק נקרא כיום עבודה
אשמח לסדר
תודה רבה
Shirand
23/10/2018 09:49
היי,

אשמח להבין מה אומר החוק במקרה שבו עובדת קבלן יוצאת לחל"ד. כיום התקופה המאושרת להעסקה דרך קבלן היא 9 חודשים אך במקרה בו העובדת נכנסת להריון ויוצאת לחופשת הלידה ישנו איסור על פיטורים.
מה החוק אומר מבחינת חזרתה של העובדת לאחר החל"ד? במשך כמה חודשים מאושרת העסקתה ע"י הקבלן?
תודה!
מ.ע
22/10/2018 09:54
ילדתי ב7.3 ילדה מהממת.
מאז אני איתה בבית.

לפני כן עבדתי בתור מורה בשנת סטאג' עד שילדתי, ביוני הארכתי את חופשת הלידה כלומר עד סוף אוגוסט. על יולי אוגוסט קיבלתי שכר בהתאם לחודשים שעבדתי במהלך השנה כמו כל מורה.

כיום היא כבר בת 7 חודשים ומספטמבר אני בבית מתוך בחירה להישאר איתה מבלי לקבל שכר, ואני לא יודעת אם אני צריכה ללכת לביטוח לאומי לעדכן? לחתום? מה אני אמורה לעשות מפה?

מציינת כי אני לא מעוניינת לחזור לעבוד אלא להשאר איתה בבית לפחות עד שתהיה בת שנה.

תודה
עורך דין
23/10/2018 09:33
בוקר טוב לך

באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילדה בטרם ימלאו לה 9 חודשים, שאז תוכלי לקבל את כל הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה וכן לפנות לקבלת דמי אבטלה בהתאם לזכויות שלך.

בהצלחה
שרון
22/10/2018 09:41
שלום לכם

אני הבאתי למעסיק שלי אושר מחלה מרופא בבית חולים על 5 ימי מחלה. המעסיק שאל אותי מה יש לי וביקש שאפרט למה אני לא יכולה לעבוד, אחרי שקיבל את אישור המחלה. האם מותר לו לשאול דבר כזה? האם יש סיבה שאני צריכה לפרט בפניו מה הבעיות הרפואיות שלי לפי חוקי העבודה או שזה לא עניין שלו כל עוד יש אישור מחלה?
עורך דין
23/10/2018 09:27
בוקר טוב שרון

למעסיק אין שום זכות לדרוש ממך מידע רפואי אישי ועליו לכבד אישור מחלה שניתן על ידי רופא. מה שכן, המעסיק יכול להפנות אותך לבדיקה רפואית מקבילה באמצעות רופא מטעמו אם הוא חושד שאת מפברקת מחלה.

בהצלחה
דניאלה
22/10/2018 09:36
היי אשמח להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה
ש לי מנהלת חשבונות והבעיה היא מולה
פתחתי עוסק פטור מ 1.9.2017
היא לא עדכנה אותי שצריך לשלם ביטוח לאומי
כמו כן לא עדכנה את ביטוח לאומי...
נכנסתי להריון באוקטובר 2017 וכך עבדתי נורא קשה כדי לקבל דמי לידה כמו שמגיע לי
חשוב לציין שאמרתי לה שאני לא משלמת ביטוח לאומי והיא טענה שהם צריכים קודם לקבוע מוקדמות ורק אז אשלם
מפה לשם היא הגישה תביעה לדמי לידה בחודש יולי אחרי שילדתי
מה מסתבר?
שלא מגיע לי כי לא שילמתי ביטוח לאומי באשמתה כמובן
אז שילמתי חוב כמו ילדה גדולה
ואז היא תבעה מטעמי צדק
והיום התברר לי שדחו את התביעה ואני יכולה לערער עד שנה בבית דין.

אני מעוניינת לתבוע אותה על רשלנות האם יש עילה לפי מה שפירטתי?
עורך דין
23/10/2018 09:26
בוקר טוב דניאלה

יכול וניתן יהיה לפעול משפטית במקרה זה, רק שלאור מורכבות המקרה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין על מנת להבין מה ניתן לעשות ואיך ראוי לפעול על מנת למצות את הזכויות שלך.

בהצלחה
לירון
22/10/2018 09:36
במשך מספר שנים קיבלתי נסיעות על סך 411 ש"ח באופן פתאומי וללא התראה מראש גילתי שהורידו לי בשלושה חודשים האחרונים את הסכום ל 250 (חופשי חודשי)
האם זה חוקי?
עורך דין
23/10/2018 09:25
שלום לירון

מה הסיבה להורדה זאת? על פניו, אם הדבר נעשה מבלי שהוצאות הנסיעה שלך פחתו בפועל ושלא לפי הסכם כתוב, יכול והמדובר על הרעת תנאי העסקה.

בהצלחה
מחלה
הילה
22/10/2018 09:33
היה לי משהו לא בסדר לא רוצה לפרט כל כך בקיצור הביאו לי מהמלצה מבית חולים מנוחה 3 ימים הודעתי למעסיק ולא שלחתי לו הלכתי לרופא משפחה וקיבלתי ממנו 5 ימים ועכשיו המנהל שלח לי הודעה כזאת " בפועל רשמת 3 ימים מנוחה אבל שלחת לי 5 ימים " מה עונים על הודעה כזו ?

צריכה לפרט לו בכלל ?

לפני זה לא שלחתי לו שום מחלה שלחתי אחד עם 5 ימים...
RE: מחלה
עורך דין
23/10/2018 09:24
שלום הילה

לא ממש הבנתי מה הבעיה. אם יש לך אישור מחלה המעסיק חייב לכבד אותו לפי החוק, והתאם למספר הימים שנכדרת ממקום העבודה בפועל - עד למקסימום הכתוב באישור המחלה שנתן הרופא. אם נתת אישור מחלה על 5 ימים ונעדרת מהעבודה בפועל רק 3 ימים המעסיק צריך לשלם לך על 3 ימים ולשמוע שהחלמת מהר.

רק בריאות
סתיו
22/10/2018 09:32
שלום רב

עבדתי במקום עבודה חדשה כשעתיים וחצי, העבודה לא התאימה לי, מגיע לי תשלום של סביבות 100, בעל המקום מסרב לשלם עקב זה שאכלתי אוכל (שטען בתחילת העבודה שזה בחינם) והגיב בזלזול.

לא הגבתי ופשוט יצאתי מהמקום, האם מגיע לי תשלום? אם כן מה עלי לעשות?

זה לא בגלל ה100 שקל זה בגלל ההתנהגות והזלזול שקיבלתי.
עורך דין
23/10/2018 09:20
בוקר טוב סתיו

אכן מרגיז מאד שלא משלמים סכום קטן יחסית ומחסירים אותו משכרך. כמובן שיש לך זכות להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה אך יכול להיות שעקב הסכום הנמוך כדאי לחשוב פעמיים ואולי לוותר על הגשת התביעה שכרוכה במשאבים אישיים וזמן. לשיקולך.

בהצלחה
יוסף
22/10/2018 09:24
שאלה לעורכי הדין שמבינים בדיני עבודה אז ככה עבדתי בבחירות דרך עיריית אשדוד לפני 5 שנים , הגשתי תלונה בגין זה שלא הביאו לי תלוש שכר דרך משרד הכלכלה , עכשיו כשאני רוצה לעבוד דרך העירייה נודע לי שסימנו אותי ב X האם זה חוקי? ובמידה ולא איזה צעדים יש לעשות?
עורך דין
23/10/2018 09:19
שלום יוסף

האם יש לך הוכחה כי "סימנו" אותך ומסרבים להעסיק אותך לאור התלונה שהגשת על אי תשלום שכר? אם תוכל להוכיח את זה יש לך עילה לתביעה כנגד העירייה.

בהצלחה
ניצן
22/10/2018 08:10
לקראת יום הבחירות הקרב ובא, יש לי שאלה:
מי שעובד אצל מעסיק שמשלם לפי מה שקרוי ״שכר סופרים״ - האם הוא (המעסיק) מחוייב לשלם 200% לעובד (במידה והעובד עובד ביום זה) או לשלם 100% מבלי שהעובד יעבוד (יום חופש)?

או אם נלך על שאלה כללית יותר - מה החוקים לגבי שכר סופרים בימים שנחשבים ימי שבתון, במידה והעובד בחר לעשות משמרת באותו היום?
עורך דין
23/10/2018 09:18
שלום ניצן

לפני מספר ימי התפרסמה באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות יום השבתון והתשלום עבורו, במועד הבחירות לרשויות המקומיות. מוטב לקרוא את הכתבה.

בהצלחה
לימור
22/10/2018 08:09
לי אחרי שקיבלתי את התלוש משכורת האחרון ראיתי שהורידו לי ימי חופשה כששאלתי את המנהל שלי על זה אמר שכל פעם שלא עבדתי בערב חג הורידו לו יום חופש, רוצה להדגיש כי אני פקידת קבלה ואני עובדת במשמרות ועובדת איתי עוד עובדת וחילקנו בינינו את הערבי חג ככה שאני עבדתי 2 והיא 2, רציתי לדעת אם זה הגיוני שהורידו לי ימי חופש על ערבי חג שלא עבדתי כי לפני כן לא שמעתי על דבר כזה...

תודה לעונים!
עורך דין
23/10/2018 09:17
שלום לימור

אכן נהוג להוריד לעובדים שאינם עובדים בערב החג חצי יום חופש.

בהצלחה
אירית
23/10/2018 08:32
שלום רב
אני מורה עם ותק של 6 שנים, ויצאתי לחל'ת בספטמבר, צפויה בע'זה ללדת בדצמבר.
אשמח לברר -
האם עלי לשלם לבטוח לאומי על החודשים של החל'ת? האם לשלם לקרן פנסיה? יש עוד גוף שאני צריכה לקחת בחשבון ולשלם לו?
מה הזכויות שלי בחל'ת שלפני חל'ד ?
האם אקבל דמי לידה כרגיל? האם אוכל לטפל בזה לפני הלידה?
אם ארצה להתפטר לאחר הלידה, מתי ואיך אעשה זאת (כדי להיות זכאית לפיצויי פיטורין)?
תודה מראש
גל
23/10/2018 08:18
הי
כל חודש אני מתוגמלת בבונוס על אחוז הגעה ליעד שהגעתי.כל חודש הנני מתוגמלת בבונוס.כרגע אני בחופשת מחלה ארוכה,האם מגיע לי לקבל בנוסף גם את הבונוס החודשי?
תודה
בחירות
אריאל
23/10/2018 00:58
אם אני עובד לילה ב30/10 אני מקבל גם מהמדינה וגם מהמפעל???
רחלי
22/10/2018 23:12
שלום.
אני מדריכת פולין.
ביום שלישי שעבר הייתי אמורה לטוס ובאותו היום אחי נפטר.
חברת הנסיעות איתם הייתי אמורה לטוס משלמת לי עם תלושי שכר (ולא חשבוניות כמו שאר סוכנויות הנסיעות).
אני נוסעת דרכם פעמיים-שלוש בשנה.
האם מגיע לי החזר על ימי האבל.
תודה רבה
רון
22/10/2018 19:21
שלום רב.

לפני כ - 15 שנים הוריי ואני חווינו אירוע טראומתי. מאז ועד היום סניף ביטוח לאומי שאחראי על הטיפול בהוריי התנהל בצורה מחפירה שגם התבטאה בהתנכלות אישית מצד גורם מסוים שהיה אמון על טיפול בתיקם.

הוריי הגישו בקשה לבית משפט על מנת שיעבירו את הטיפול בתיק לסניף אחר של ביטוח לאומי, בעיר אחרת, על אף אי הנוחות שבכך (הוריי לא צעירים ולא לגמרי בקו הבריאות). בית המשפט דן בכך וניתן פסק דין שמורה על העברת התיק לסניף אחר, ועקב מצבם וגילם של הוריי ניתנה הוראה אף לעשות ככל הניתן על מנת לזרז את התהליך.
מאז עברו מס׳ חודשים ומה שהיה, הוא לצערי מה שממשיך להיות, הטיפול לא מתקדם, לא נעשתה אליהם פניה וכשהוריי אף הגדילו ופנו למחלקה המשפטית של ביטוח לאומי, נאמר להם על ידם שהתיק כבר הועבר לסניף אליו הורה בית המשפט להעביר את התיק. בפניה שלהם לאותו סניף נאמר להם שאין שום תיק כזה שמצוי לטיפולם.

הוריי סובלים מחוסר צדק משווע ומשלמים על כך בהמון מובנים. אודה לעצתכם בעניין כיצד עליהם/עלינו לפעול הלאה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!