פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 241
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותם
12/12/2018 15:51
היי, ברשותי רב קו (חופשי חודשי), רציתי לדעת האם המעסיק צריך להשתתף בתשלום הרב קו ואם כן , איך זה הולך בדיוק?
גלאל
12/12/2018 15:27
שלום
אני מנהל לשכת ראש מועצה אזורית (פחות מ10000 אנשים) ויש לימותק של 16 שנים. נקלטי דרך מכרז. האם ראש המועצה יכול לפטר אותי הרי או מודיע לי על זאת?
אנונימית
12/12/2018 14:35
עבדתי 3 חודשים כנציגת מכירות בחברה מסוימת והתפטרתי מאחר והבוס לא היה משלם בזמן וגם לא הוגן עם העובדים שלו. הנחתי שיעשו לי בעיות לאחר שעזבתי עם המשכורת של חודש נובמבר (עבדתי עד ה12 בנובמבר) וכעת ה12 לחודש דצמבר עדיין לא קיבלתי את המשכורת והבוס מסנן אותי. חשוב גם לציין שנשלח לי התלוש לפני כמה ימים (הם מעבירים תלוש לפני העברת המשכורת) והיה בו חוסר של 500₪, כשציינתי זאת בפני המעסיק הוא טוען שהיו ביטולים מעמלות המכירה שלי (בסכומים לא הגיוניים שמעולם לא קרו) וכשביקשתי תיעוד של הביטולים מאחר ויש לי מסמך עם כל פרטי המכירות שלי, הוא סירב לשלוח לי
אלכס
12/12/2018 11:55
אני עובד ציבור וברצוני להתמודד במכרז פנימי שפתוח . אני עומד בתנאי הסף והגשתי בקשה מסודרת דרך כח האדם .
האם המנהל שלי יכול למנוע ממני לגשת למכרז ? הטענה שלו שאין כח אדם אם אני אעזוב .
האם יש פה פגיעה בחופש ההזדמנויות ?
מה לעשות ואיך לנמק זאת כדי שישנה את החלטתו
אורה ילין
12/12/2018 09:34
בני זוג עבדו אצלי במשק בית פעם בשבוע במשך 4 שעות. העסקתי אותם מזה 3 חודשים. החלטתי להפסיק את ההתקשרות איתם. איזו הודעה מוקדמת מגיעה להם?
מלי
12/12/2018 08:59
טוב לא חשבתי שאעשה את זה, אבל הפעם, מחפשת עורך דין לדיני עבודה, אני ממש מרגישה שמקום העבודה מנצל באופן פושע ממש..עובדת במלון ,עם הסכם "קיבוצי" מה שאומר שעל כל 8 שעות מורידים שעה, כביכול על שתי הפסקות של חצי שעה מה שבפועל-כמעט ואין הפסקות כלל-פשוט לא ניתן, וכסף על ארוחות שלפעמים לא מסופקות, בנוסף ניתן לי בנוסף לעבודת הקבלה לנהל את מערכת הספא של המלון ,בתחילה אמרו שאקבל על זה תוספת, חודשיים בתפקיד לא קיבלתי דבר, העבודה נעשת בזמני פשוט שולחים לי טלפונים במהלך היום לחזור ותסגור טיפולים מה שצריך גם התקשרות כמובן עם מטפלים ,בנית טבלאות שהרבה נעשה בזמני מנוחה לפעמים אחרי משמרות לילה ברמה של המון טלפונים ביום של לידים של ספא אומנם לא נחתם חוזה לגבי בכתב, אבל גם אם ההסכם באוויר, במקום תוספת ניתן לי שובר בערך של 380 שקלים לפדות, שכבר שבוע מחכה לכסף שזה אמור להוות את התוספת כביכול על ניהול הספא, לאט לאט מבינה שנפלתי למערכת ניצול פושעת ,שלא לדבר על חוסר אחידות בכמות המשמרות בשבוע ,בהתחלה היה 5 עכשיו הפך ל4 כי אין יותר עכשיו לתת מה שהופך את השכר לשכר רעב(מתחת ל4000) והאם הגיוני שלוקחים מס הכנסה על משכורות כאלה, בקיצור אומנם חתמתי על ההסכם הקיבוצי של המלונות אך האם זה תקף למרות שאיני מקבלת את התנאים שלפיהם יורד כסף, טכניים העבודה הנוספת שנתנו לי ללא תשלום האם יש מה שמגן עלי העובדת מניצול למרות שלא נחתם הסכם ברור בדבר אבל עדיין זועק ניצול וחוסר הוגנות, אשמח לחוות דעת של עורך דין המתמחה בעניין(מדובר במלון קטן מרשת גדולה) האם שווה לי לתבוע עובדת 3 וחצי חודשים כבר אבל פעם ראשונה שמרגיש כל כך ניצול וזלזול בכח אדם וממש בא לי לתבוע אותם מה שאף פעם לא רציתי לעשות...
לינור
12/12/2018 08:57
שואלת עבור חברה.

חברתי מנהלת חנות, נעשה לה שימוע בו לא נכתבו בפרוטוקול טענותיה והיא אינה קיבלה בסיום עותק של הפרוטוקול.

בנוסף, ביטלו לה את המשמרות של כל השבוע ובסוף השימוע נאמר לה שלמחרת יחזירו לה תשובה סופית. השימוע נעשה לפני 48 שעות וטרם התקבלה תשובה, לבנתיים היא אינה עובדת.

1. האם תהליך השימוע היה חוקי?
2. תוך כמה זמן על ההנהלה להחזיר תשובה לעובדת?
3. האם מותר להם לבטל לה את המשמרות עד שתתקבל החלטה?

נשמח לעזרה, תודה רבה.
שלי
12/12/2018 08:50
לאחר שנה ו-3 בעבודה, מתפטרת בחודש 6 בגלל מעבר לעיר אחרת (מעל 40 קילומטר)

הבנתי שאהיה זכאית לקבל הבטחת הכנסה + דמי לידה מלאים.

השאלה מאיפה מחשבים את זה? מהזמן עבודה שלי או מההבטחת הכנסה שמן הסתם תהיה נמוכה בהרבה יותר!
חנה
11/12/2018 13:09
לכמה שעות בדיקות הריון אני זכאית במידה ואני עובדת 2.25 שעות ביום במשך כל שבוע העבודה המונהג במקום עבודתי?
עדי
11/12/2018 10:24
עובדת בקופות חולים- מרפאת שיניים, לא פחות משנה.
התנאים לפי החוזה שהוחתמתי עליו מיום תחילת עבודתי, השתנו לאחר חודשים ללא הסכמתי . קיצוץ בימי עבודה מה שכלל הורדה בשכר.

בבקשה אשמח בדחיפות את עזרתכם
עורך דין
11/12/2018 10:57
שלום עדי

אינך חייבת להסכים להרעה בתנאי העסקתך ואת יכולה להתפטר בדין מפוטרת, למרות שאחרי חודשיים של עבודה אין לכך יותר מדי משמעות.

בהצלחה
עדי
11/12/2018 12:40
מציינת שתחילת עבודתי הינה מאפריל 2018.
יעזור לי לדעת מה הם הזכויות שלי לפי הסכם זה, מה עלי לדרוש/לא לדרוש.
האם אקבל את כספי על אותם הימים שהחסירו לי (מחודש יולי, ירד יום בשבוע)?
נועם
11/12/2018 12:20
היי אני עובדת בחברת תקשורת במוקד שהוא שימור מכירות, אני מרוויחה מינמום ועמלות על בסיס יעד טיפולים חודשי ויעד שימור חודשי. חשוב לציין שהחודש עברתי בהרבה את היעדים והגעתי לשיא תוצאות במוקד. בגלל שנעדרתי 8 ימים של מחלה ( כמובן עם טפסים מאושרים) החליטו לא לתת לי את העמלות שמגיעות לי בכלל על כל החודש עבודה , חשוב לציין שבחוזה עבודה עם החברה אין שום סעיף שמדבר על זה
האם זה חוקי ?
אוריאל
11/12/2018 12:18
שכר יסוד הוא 5500 ואני מקבל תמריץ חודשי בסך 1500 שקל בדרך כלל...
בגלל שלא עבדתי חודש אז קיבלתי החודש פחות מ1500 שקל אבל כאן זה לא העניין.
מהחודש אמרו לי שאם אני אגיע מוקדם לעבודה אקבל תוספת ואיני רואה את זה בתלוש.
אני עובד בעבודה כמעט שלוש שנים (25.1 - אני יסגור 3 שנים כבר) בגלל שאני מקבל תוספת
אז לפי החוק אני מקבל לפי 30.21 שקל לשעה ולא שכר לפי שעה רגילה למי שעובד משכורת רגילה (5.300 29.12 שקל לשעה)

**נ.ב זה נכון שאם אני עובד יותר שעות אז יורד לי יותר מס הכנסה?
נועה
11/12/2018 12:17
יצאתי לשמירה ב7/11 על חשבון ימי מחלה עד 30/11, ומה-1/12 זה על חשבון ביטוח לאומי (במידה ויאשרו. היום הגשתי את הטפסים) עד המשוער ב- 7/1/19.
השאלה היא- במידה ומאשרים לי את התביעה:
הם יכניסו את נובמבר לחישוב של הסכום לדמי שמירה? (הייתי בחודש זה בשמירה אבל קיבלתי תלוש משכורת כי השמירה ע"ח ימי מחלה) או שבגלל שהתחלתי את השמירה ב7 לנובמבר הם יחשבו מאוקטובר אחורה?
חשוב לי לדעת כי בנובמבר קיבלתי תלוש גבוה יחסית לשאר החודשים עקב תיקון רטרואקטיבי של המשכורת.
מאיה
11/12/2018 12:13
שאלה בנוגע לעבודה.

מסרתי למעסיק רשימה של שעות שפספס לשלם עליהם. בנוסח 7-17. בלי דקות ובלי להיות בטוחה כמה זמן הפסקה לקחתי באותו היום.
המערכת ממוחשבת, זו עבודת טלמרקטינג והכל רשום וממוחשב.

שילמו לי אותו הסכו״ם שעות שטענתי שלפחות חסרות. כשביקשתי פירוט של השעות והימים עליהם שולם נאמר לי בפשטות ״השעות שרשמת במייל״.

יש דבר כזה בכלל?!
דני
10/12/2018 23:59
המעסיק החליט שהוא מקזז את המע"מ מעמלת המכירות שלי. האם זה חוקי?....
אשמח לתגובה,תודה.
עורך דין
11/12/2018 11:02
שלום דני

בלתי אפשרי לענות לשאלה מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך, שם צריך להיות מענה לעניין זה.

בהצלחה
מיכל
11/12/2018 10:33
איך מחשבים פיצויים לעובד חודשי?
עורך דין
11/12/2018 10:56
שלום מיכל

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה בפירוט אודות חישוב פיצויי פיטורים + מחשבון שעוזר לקבל אומדן של הפיצויים המגיעים לך.

בהצלחה
טלי
11/12/2018 10:47
שלום, כיום מרחק מהבית למקום העבודה הינו 30 קילומטר, החברה הודיעה שהיא עוברת למקום חדש שמוסיף לנסיעה שלי בבוקר עוד 30 קילומטר- סה"כ לכול צד 60 קילומטר. (120 ק"מ ביום) ברשותי רכב פרטי שלי.
האם יש בחוק אילו תנאים שאני יכולה לבקש מהמעסיק עקב מעבר מקום החברה? חוץ מאפשרות להתפטר ויחשב כפיטורים.
עורך דין
11/12/2018 10:54
שלום טלי

על פניו יכול והמדובר על הרעה מוחשית בתנאי העסקתך, במיוחד אם בנוסף לתוספת המרחק תאלצי לבזבז עוד זמן רב בפקקים, בדרך לעבודה וממנה - הביתה.

מעבר להתראה בפני המעסיק על הרעת תנאייך והתפטרות בדין מפוטרת - אין עוד הרבה מה לעשות (כמובן שאת יכולה לנהל מו"מ על שיפור תנאי העסקתך בשל המעבר המרע את מצבך לכאורה)

פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני קבלת החלטות.
אוריה
03/12/2018 10:37
שלום רב,
אני עובדת במשרה חלקית קבועה בימי א, ב, ג ,ה.
המשרד אינו נפתח בימי ד וימי ו'.
מבחינת רצף עבודה לפי ההסכם עבדתי 14 ימי הסכם ברצף לפני יום הבחירות.
יום השבתון נפל על יום שאני עובדת בו אבל לא שולם בטענה שאני לא עבדתי 14 יום ברצף.
אשמח לדעת האם תקין. (כל חברותי במשרות דומות קיבלו תשלום ובמקום העבודה של בן זוגי גם כאלה שלקחו חופש בין לבין קיבלו תשלום). אבקש תשובה מנומקת האם אכן מגיע לי או לא מגיע תשלום על היום הנ"ל.
אוריה
11/12/2018 06:58
אשמח לתשובה על שאלתי הנ"ל
ס,ב
10/12/2018 22:26
מאיזה שעה כניסת שבת בימי שישי לענף שמירה והבטחה??
אסף
10/12/2018 17:36
אני עובד אבטחה בחברת קבלן כבר שלוש שנים. בגלל אופי הלימודים שלי אני עובד בין משמרת אחת לשתיים בשבוע - רק סופ"שים. בעקבות סכסוך עם הקב"ט הוחלט להעביר אותי למקום אחר בשכר נמוך יותר. האם אני יכול לדרוש שיתנו לי את השכר הקודם בטענה להרעת תנאים? או שבגלל שאני לא עובד הרבה משמרות אין לי זכות כזו?
מירב
10/12/2018 16:28
שלום
רציתי לברר אני הייתי עובדת שעתית התחלתי לעבוד ב28/10
וסיימתי כעבור חודש ב29/11 כתוצאה מעזיבה שלי , שעזבתי כמה כסף אני אמורה לקבל עבדתי 7 שעות כל יום חוץ מסוף אוקטובר שהיו ימי התלמדות שעבדתי 4 שעות קיבלתי בפדיון ימי חופשה קיבלתי 237 ש"ח האם זה הסכום שהייתי אמורה לקבל
יורם
10/12/2018 15:25
עובד בן 35 נכה המרויח שכר מינימום בעל 50% בדירת מגורים נשוי וללא ילדים . האם זכאי למענק עבודה ? מה משמעות הפיסקה בתקנה המדברת על שכר מינימום מותאם ?
דוד
10/12/2018 14:44
שלום,
אני עובד מלצר בבית מלון , כמעט 3.5 שנים.
אשתי ילדה לפני כשבוע וחצי .

אמי יודע שיש חופשת לידה למשך שבוע ימים לבן הזוג,. אבל לא בטוח אם זה נכלל בהסכמים הקיבוציים של בתי המלון.

אשמח לדעת, מה התנאים שמגיעים לי בתור אבא טרי.

תודה
א.ח
08/12/2018 20:00
עובד שכבר סיים את עבודתו.
עבד בהתחלה בשיווק ובהמשך כקופאי.
על פי תלושי השכר הוגדר לאורך כל ההעסקה עובד חודשי בהיקף 100%, חלק מהתקופה השכר הוגדר כעמלת מכירות ובהמשך כשכר בסיס כשבפועל בשני המקרים הוא חושב לפי ביצוע בפועל (מספר ימים X מספר שעות X שכר לשעה).
לאורך כל תקופת ההעסקה לא הופרשו כספים לפנסיה ולא שולמו לו דמי הבראה ובנוסף כשהשכר היה עמלת מכירות לא שולמו לו נסיעות וכשעבר לשכר בסיס שולמו לו נסיעות באופן חלקי - רק כיוון אחד.
בהינתן שכבר אינו עובד אצל אותו מעסיק - הנכון לדעתכם הוא להוציא מכתב למעסיק לשעבר או להגיש תביעה?
עורך דין
10/12/2018 13:12
שלום לך

למרות שאין כל חובה חוקית לשלוח מכתב התראה קודם להגשת תביעה, אני בעד לפעול בדרך זאת ולנסות ככל שניתן להמנע ממאבק משפטי. לאחר משלוח מכתב התראה בדרישה מפורטת לתשלום החוסרים, היה והמעסיק לא ישלם, לא תהיה ברירה אלא להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. רצוי, בכל מקרה, לפעול באמצעות עורך דין מנוסה.

בהצלחה
התפטרות
מתלבטת
07/12/2018 15:38
חתמתי על חוזה אשר במידה ואני עוזבת אני מחויבת לשלם למעסיק סכום של 5000 שח ולתת הודעה מוקדמת של 30 ימים. אני עובדת בחברה חודש ושבוע. אם אני אתן למעסיק התרעה של יום אחד כמו שצוין בחוק ולא לפי החוזה, 30 ימים, האם יש עילה לתביעה?

תודה
עורך דין
10/12/2018 13:11
שלום לך

במקרה המתואר, בכל הנוגע לתקופת ההודעה המוקדמת. הוראות החוק גוברות על סעיפי החוזה שעליו חתמת.

בהצלחה
עמית
07/12/2018 01:50
אני עובד בשרות המדינה ומועסק בחוזה אישי.
בחוזה האישי כתוב שאני מסכים להיות במעמד של עובד זמני. החוזה האישי תוקפו שנה. אני עובד כבר 10 שנים. כל שנה מחדש את החוזה. האם למרות הסכמתי להיות במעמד עובד זמני למעשה אני במעמד של עובד קבוע?
עורך דין
10/12/2018 13:10
שלום עמית

על פניו, לאחר 10 שנים בתפקיד, אף אחד לא יכול לטעון כי אתה עובד זמני.

בהצלחה
ליאת
06/12/2018 18:10
אני בהריון והגשתי את כל שעות הבדיקות שלי.
אמרו לי שלא ישלמו לי אותן
המקום עובד במשמרות והגעתי לאחר הבדיקות ותמיד דאגתי למשמרת בוקר/ערב
רציתי לדעת הכל יש קשר ואם הפסדתי ימי עבודה בגלל בדיקות ולא עבדתי באותם ימים למה גם אותם לא משלמים ??
משהו לא מסתדר לי
עורך דין
10/12/2018 13:09
שלום ליאת

אם היית בבדיקות הקשורות להריון ויש לך אישור רפואי המציג את השעות בהן שהית בבדיקה, למעסיק אין שיקול דעת בנושא והוא חייב לשלם לך לפי הוראות החוק בנושא.

בהצלחה
אורפז
10/12/2018 12:29
שלום חברים,
עבדתי בחברה גדולה ומוכרת וכשהתקבלתי לעבודה חתמתי על חוזה שמחייב אותי לשלם קנס בעבור ההכשרה שניתנה לי במידה ולא אעבוד שנה בחברה.
לאחרונה התחלתי ללמוד לתואר ונבצר ממני להגיע למספר השעות המינימלי שהחברה דורשת.
בנוסף, מקום הלימודים שלי מבצע שיעורי השלמות ותגבורים נוספים לאחר שביתה ארוכה שהייתה בתחילת השנה.
בעקבות כך, לא יכולתי לעבוד את מספר השעות שהתבקשתי ולכן נאלצתי להתפטר. במעמד התפטרותי הובהר לי כי שכר הקורס לא אמור להיות מקוזז ממשכורתי אך בכל זאת בתלוש המשכורת נלקחו ממני כ-35 אחוז משכר ההכשרה.
האם זה חוקי מטעם החברה והאם יש מה לעשות בנידון?
תודה רבה חברים יקרים, מעריך מאוד.
דניאל
10/12/2018 12:29
שלום, עובד שזומן לשימוע לפני פיטורים (כאשר גם העובד וגם המעסיק ׳סיכמו׳ בצורה לא יפה בטלפון על הפסקת העסקה ששני הצדדים רוצים)-
האם מותר לעובד לוותר על השימוע ופשוט להסתפק בפיטורין? ואם כן האם מותר למעסיק שיהיו לכך השלכות מבחינת השכר הקרוב (שעוד לא נכנס)?
תודה רבה!
דריה
10/12/2018 12:28
שלום לכולם , שאלה לגביי אי תשלום פנסיה מצד המעסיק .
אני עובדת בחברה שממנה התפטרתי פעמיים וחזרתי לעבוד שוב כרגע אני עובדת בחברה ברציפות כ11 חודשים , יש לי קרן פנסיה עוד מהרגע הראשון שלי בחברה . כאשר חזרתי בפעם האחרונה לעבוד בחברה לא שולם לי פנסיה ולא ירד ממני גם כן עד החודש ה7 שלי בחברה , למרות שכל חודש שאלתי מדוע זה לא נכנס ולא יורד ממני וגם החברה שבה אני מבוטחת שלחה לי מכתבים על אי תשלום פנסיה והעברתי הכל תמנהלים מעליי . נכון לתלוש השכר שלי היום הורידו לי רטרו מבלי לשאול אותי וראיתי זאת אק ורק בתלוש .
האם זה נחשב להלנת שכר ? ומה עליי לעשות ?
תודה רבה מראש .

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!