פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 223
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בן
31/01/2019 13:05
אהלן אני עובד כמלצר במסעדה שבמלון ובתלוש אני רשום כעובד מלון השאלה היא האם החוק גם חל על עובדי המלונות (הסכם קיבוצי) וגם אם כן לאחר שינוי החוק האם מותר למלון להשתמש בכספי התשר על מנת לשלם לנו את מלוא התנאים הסוציאלים שלנו? (35% שמופרש לנו להוצאות סוציאליות ועוד 10% שמופרש לשאר עובדי מסעדה, טבחים, הנהלה, אירוח....)
בטי
31/01/2019 12:05
יש לי שאלה מטרידה אותי כבר הרבה זמן ואולי כאן אמצא את התשובות....

אני נכה בשל תאונת עבודה 45% נכות משנת 2011. אז השתכרתי 4000 ש"ח ( מינימום בזמנו), היום השכר המינימום הינו 5300 ש"ח. אם לא הייתי נפגעת, זו היתה משכורתי.

שאלתי היא מדוע קצבת נכות מעבודה לא עולה בהתאם לעליית המשכורת במשק?
עמליה
31/01/2019 12:04
שלום רב

בת 27,

ב2006 נפלתי על הגב בבית ספר ונתנו לי 5% נכות ומאז לא התלוננתי על כאבי גב.

ב2015 עשיתי תאונת דרכים כל כך קשה, בגלל התאונה יש לי פריצת דיסק בגב תחתון עם פגיעה שורשית ובלט בצוואר עם פגיעה שורשית, קשה לי ללכת, קשה לי בעמידה ובישיבה ממושכת, לא יכולה להרים את האגן למעלה...

עשיתי ניתוח לפני שנה וחצי והניתוח נכשל ומאז יש לי מוגבליות בכמה תנועות...

אני פיזיותרפיסטית וקשה לי לעבוד במקצוע זה, אני לא יכולה להרים ילדים, לא יכולה להרים משהו מהרצפה, קשה לי ללכת מרחקים, טופלתי אצל פסכיאטר במשך שנתיים.

שאלה שלי, האם ה5% שהיו לי ב2006 ישפיעו על הבעיות שיש לי עכשיו? וישפיעו במידה ונתנו לי אחוז נכות? (יש לציין שלא התלוננתי על כאבי גב לפני שעשיתי את התאונה האחרונה).

תודה מראש
גליה
31/01/2019 12:02
היי.

האם מעסיק יכול לקחת לעובדים ימי חופשה בעקבות קשיים?
קיבלנו מייל שבעצם אומר שאנחנו צריכים להתחשב בצרכי השעה ולתרום את חלקנו כדי לשמור על מקום העבודה.
ה'תרומה' תבוא לידי ביטוי ע'י ניכוי 3 ימי חופשה לכל עובד.

כמו כן תוספות שכר על וותק בוטלו לשנת 2019..

ושאלה נוספת לגבי חופשות מחלה.
האם מעסיק יכול לדרוש מעובד להגיע ל' כמה שעות' כשהוא בחופש מחלה?
נאמרו ביטויים בסגנון של 'את עובדת בצוות ויש עליך אחריות', 'חופש מחלה של שבוע זה רק לחולים כרוניים',
'את לא יכולה לדפוק את המערכת' וכו וכו

תודה מראש!
אלינה
31/01/2019 11:58
כמה שאלות...

אני צפויה ללדת באמצע מאי.

כבר מעכשיו קשה לי בעבודה. פיזית ונפשית.

( לא ארחיב כאן אך סופרת את השניות...) יש לי כ30 ימי מחלה. אני לא חוזרת לעבודה ומתכננת לחתום אבטלה אחרי החופשת לידה.

רופאת הנשים שלי אמרה לי שהיא יכולה לתת לי אישור מחלה ל30 יום.

מתלבטת אם לקחת את הימים כבר ממרץ ואז לצאת לחופשת לידה מוקדמת באיזור אפריל, או שעדיף למשוך או קצת ולקחת ימי מחלה בתחילת מאי - האם יש לכך איזושהי חשיבות מבחינת השכר של האבטלה או החופשת לידה?

האם כדאי לי לפצל את האישור מחלה לכמה אישורים?
גליה
30/01/2019 08:57
שלום
פוטרתי מעבודתי מהיום להיום
התבקשתי לקחת את הדברים שלי
ממקום העבודה באותו יום.
ולא רק זה עבדתי במקום מגוריי שילדיי לומדים בו
והוציאו עלי לשון הרע, הוצאה דיבה, ילדיי חשופים לכול זה בתוך בית הספר.
כול נושא ההתפטרות שלי הועלה כאש בשדה קוצים.
נגרם לי עוגמת נפש עצומה עד כדי שנכנסתי לדכאון
ואני מטופלת בכדורים, פסכולוג ופיסכיאטר.

אך במקום העבודה לא ידעו להשתיק
ולא נהגו נכון כלפיי לגבי הפיטורין והרשעות שנגרמה לי.
אני מעוניינת לתבוע את מקום העבודה על כל העוול
אשמח להדרכה.

תודה.
עורך דין
31/01/2019 11:41
שלום גליה

יש לך כמה וכמה סיבות טובות לפנות ולשכור עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
קרנית
30/01/2019 08:57
שלום,

אני עובדת כסייעת במשפחתון חודש וחצי.

בכל פעם שיש ילדים הנעדרים מהגן (מחלה או כל דבר אחר), בעלת המשפחתון מודיעה לי שאין צורך שאני יגיע לעבודה או שמקצרת לי את היום / השעות.

רציתי לדעת אם הדבר הזה חוקי.

הרי גם אם ילד נעדר מהגן עדיין ההורים משלמים מחיר מלא, אז למה אני צריכה להיפגע בשכר?

אשמח לתשובה
עורך דין
31/01/2019 11:41
שלום קרנית

תלוי מה היקף המשרה ומה תנאי העסקתך, כפי שמפורטים בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
אלכס
30/01/2019 08:50
אמא שלי הגיע לגיל הפרישה, עבדה בחברת השמה, טיפול בקשישים.

ביקשה לקבל את המגיע לה, פיצועים, ימי חופשה וכו'.
הבקשה הועברה לחברה לפני כחודשיים, שום תשובה לא התקבלה מהחברה, כל פעם שאני מדבר איתם מקבל את אותה תשובה, נדבר עם רו"ח דבר איתי שבוע הבא.

מה עושים?
מה הזכויות שלנו במצב כזה? האם יש הגבלת זמן שהחברה מחוייבת להגיב? למי פונים?

מרגיש מבולבל, לא מבין בתחום הזה בכלל. ממש אשמח להכוונה.
עורך דין
31/01/2019 11:39
שלום אלכס

אם נעשתה פניה בכתב אל המעסיק, ללא תגובה, צריך לפנות ולשלוח מכתב באמצעות עורך דין - זה לבטח "ינער" את המעסיק ויפתור את הבעיה.

בהצלחה
חן ברכה
29/01/2019 22:47
כמה זמן הפסקה מגיע לעובד שעובד 5-6 שעות עבודה ביום גם אם המעביד לא דורש יציאה משעון הנוכחות בשל ההפסקה?? תודה רבה על התשובה
עורך דין
31/01/2019 11:37
שלום חן

יש באתר זה 2 כתבות מפורטות וברורות מאד בנושא הזכות להפסקה במהלך יום העבודה. מוטב לקרוא אותן.

בהצלחה
פולינה
29/01/2019 19:12
שלום רב,

ברצוני לברר כמה דברים. אני מועסקת כמנהלת משרד אצל קבלן בניה במשרה חלקית מעל לשנתיים.

1. האם אני נחשבת כעובדת בענף הבניה? וחלים עלי זכויות כמו של ענף בבניה.

2. לא מפרישים לי לפיצויים כלל בטענה שיש קופה מרכזית לפיצויים. האם חוקי? והאם ניתן לדרוש שיפרישו אישית?

3. משלמים לי נסיעות "חופשי חודשי" לפי אוטובוס מהעיר עד לעצירה ליד המושב דרך בין עירונית ללא כניסה למושב (עובדת במושב) 136 שח, מגיעה עם רכב פרטי לתוך המושב. האם זה תקין?

אודה מאוד לעזרתכם בנושא...
עורך דין
31/01/2019 11:36
שלום פולינה

1. צו ההרחבה בענף הבניה מחריג עובדי משרד

2. המושג של קופה מרכזית כבר לא קיים ולא ניתן להפקיד לקופות אלו, מחויב הפקדה לקופה אישית שלך

3. צריך לבדוק את עלות הנסיעה מהבית של לעבודה וחזרה בפועל. אם הסכום המשולם אינו מכסה את העלויות כאמור, כמובן שאת זכאית לתשלום דמי נסיעות הולם עד לסך של 22.6 ש"ח ליום

בהצלחה
ציפי
29/01/2019 19:11
שואלת בשביל חברה
עובדת במקום עבודה 7 חודשים. במסגרת משמרות של חמישה עד שישה משמרות בשבוע.

לפתע החליטו להוריד מכמות המשמרות שעבדה עד כה ולשבץ אותה בין 3-4 משמרות בשבוע, בתחילת עבודה קיבלה טופס של תנאי עבודה שבו מצויין כי כמות המשמרות תהיה 5 בשבוע.

האם חוקי העניין שלא משובצת למשמרות כמו שהיה עד כה ומתרצים את זה כ''צורכי מערכת''?
עורך דין
31/01/2019 11:34
שלום ציפי

חשוב מאד להבין מה כתוב בחוזה העבודה על מנת לתת חוות דעת רצינית בנושא. בכל מקרה, אם חוזה העבודה קובע 5-6 משמרות בשבוע והמעסיק מספק רק 3-4 משמרות המדובר על הרעה מוחשית בתנאי העבודה לכאורה.

בהצלחה
ספיר
29/01/2019 15:05
מחפשת עו"ד שמבין/ה בדיני עבודה בזמן טיפולי פוריות שמוכן/ה לסייע בייעוץ טלפוני בלבד *ללא עלות* לזוג חסר אמצעים שנמצא במהלך טיפולי פוריות.
האישה חווה בעיות מול המעסיק אצלו היא עובדת מעל 4 שנים. היא עומדת בפני פיטורים ויש צורך בייעוץ משפטי אך אין ברשותם כסף לממן דבר כזה.

אם יש מישהו/י שיכול/ה לעשות את המצווה הזו- פנו אלי בפרטי או תשאירו כאן נייד ואעביר לזוג.
תבוא עליכם הברכה
עורך דין
31/01/2019 11:32
שלום ספיר

יש בחלק העליון של עמוד זה מספר טלפון שיחסר אותך לעורכי הדין של פורטל זכויות העובדים - מומלץ לשוחח איתם בנושא.

בהצלחה
קובי
29/01/2019 09:50
חבריי הנכבדים לפני חודש וחצי ניתן ע"י בית הדין הארצי לעבודה פסק דין שערורייתי (בתיק עב"ל 34833-06-16) אשר שומט את הקרקע תחת עקרונותיו של חוק לרון ולמעשה מאיין אותו לחלוטין. בפסק הדין, אשר אימץ את האמור בערעור שהוגש ע"י המוסד לביטוח לאומי, נקבע כי לנכה אשר משתכר מעל 60% מהשכר הממוצע במשק (כלומר מעל 5,980 ש"ח) תופסק אוטומטית קצבת הנכות. מ 3,700 ש"ח מתחילה הפחתה דיפרנציאלית של הקצבה וככל שהנכה משתכר יותר אזי הקצבה מופחתת בשיעור גבוה יותר עד לסך תאורתי שלרוב ולנכים בנכות מלאה עומד על 10,500 ש"ח ואז הזכאות נמחקת לחלוטין.

לאור החלטת בית הדין הארצי - אין לכך שום משמעות ולמעשה הכל פיקציה.

ראו הוזהרתם!
עורך דין
31/01/2019 11:31
שלום קובי

אנחנו מאד מעריכים שבחרת לעדכן אותנו בנושא.

תודה
אורטל
29/01/2019 09:49
שלום,

חזרתי אחרי חופשת לידה לעבודה, ולאחר מכן החלטתי להתפטר לצורך טיפול בתינוק. עשיתי זאת לפני שמלאו לו 9 חודשים.
הגשתי תביעה לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה, והם ענו בתשובה שהתביעה אושרה אך אני לא זכאית לדמי אבטלה. כשבדקתי את הסיבה לכך, הם אמרו כי עליי להביא אישורים לכך שעבדתי במשמרות, או מעל 8 שעות, או נסיעות ארוכות....
עורך דין
31/01/2019 11:30
שלום אורטל

אכן, על מנת לבטל את 90 ימי ההמתנה לקבלת דמי אבטלה יש לכתוב מכתב מפורט למוסד לביטוח הלאומי. יש באתר זה כתבה מעניינת שמסבירה בדיוק את הנושא הזה ומומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מיטל
29/01/2019 09:48
שאלה ...
אם אני עובדת משמרות
ובעלי יוצא למילואים לכן לא יכולה לעבוד בתקופה הזו משמרות כי צריכה להיות עם הילד בבית כי בעלי במילואים ...
יש חוק שמתיר את הגמישות הזו ?
בכללי בימים שהוא במילואים לצאת יותר מוקדם?
לבטל משמרת ערב ?
עורך דין
31/01/2019 11:29
שלום מיטל

אין חוק שמגן עליך במקרה כזה ועלייך להגיע להסכמות מול המעסיק בנושא.

בהצלחה
עידן
29/01/2019 09:37
אני עובד למעלה משנה כשכיר.
המעביד לא הפריש פנסיה אחרי חצי שנה ורק אחרי שאני שמתי לב רדפתי אחריו שישלם לי ולבסוף שילם רק את דצמבר. בזמנו(מינואר ועד אוקטובר לפחות) עבדתי 3-5 ימים בשבוע אצלו והיום אני רק משלים הכנסה עם משמרת בשבוע. הוא אומר שהוא לא יכול לשלם לי רטרואקטיבית משום שכיום אני מרוויח סכום קטן משמעותית ובזמנו הוא אכן לא הוריד לי מהמשכורת. יש את החלק שלו שהוא צריך להפריש בכל מקרה והוא לא יעשה את זה כי אין את החלק שלי. מה עושים במצב כזה והאם זו התחמקות נוספת מתשלום? האם כדאי לתבוע והאם זה אפשרי ?
עורך דין
31/01/2019 11:28
שלום עידן

אין כאן עניין של רוצה או לא רוצה לשלם, או יכול או לא יכול. יש חוק ברור שקובע את הזכות שלך בכל הנוגע להפרשה פנסיונית. זה הזמן לפנות לעורך דין ולהוציא למעסיק מכתב דרישה.

בהצלחה
משי
31/01/2019 11:27
בוקר אור .
במידה וסוכן פנסיה לא מקיים את תפקידו ולא דאג להתנהל מול המעסיק בכדי להפריש פנסיה
האם ניתן לתבוע אותו על חוסר מילוי תפקידו וגבייה של דמי ניהול ללא בעצם מילוי בקשות המבוטחת ?

כמו כן האם מעסיק יכול להתנער מכך שלא שילם את הפנסיה בכל תקופת העסקתי , בתירוץ של הפלת אחריות על הסוכן הפנסיוני האישי שלי ?

האם האחריות לא מוטלת על שני הצדדים ?
אשמח לתשובות , תודה מראש ויום טוב.
חן
31/01/2019 09:27
אני עומדת להתפטר ממקום העבודה שלי למען גידול הילד ומאחר והוא מרוחק 100 קילומטר לא מתאפשר לי לחזור לעבוד שם...
אני צריכה להגיש לביטוח לאומי גם מכתב התפטרות שלי וגם מכתב מהמעסיק שלי? איך אני מוכיחה להם שמקום העבודה מרוחק מעל ל40 קילומטר מהבית?
תודה
שרה
31/01/2019 09:22
חל"ת בתום חופשת לידה.
שלום, יש לי מספר שאלות:
1. איך מחושב הוותק? מיום תחילת העבודה על יום הלידה או עד יום סיום חופשת הלידה שבתשלום?
2. האם החל"ת שהוא רבע מהוותק מתווסף ל15 השבועות של חופשת הלידה שבתשלום או מכיל אותם?
3. מתי חייבים להודיע למנהל על הרצון בחל"ת?

תודה רבה מראש,
שרה
רויטל
30/01/2019 22:34
הבאתי לשימוע עורך דין שיייצג אותי הבוס השתיק אותו לא קיים פרוטוקול מסודר כתב בו מה שבא לו ולכן לא חתמנו עליו ולא קיבלנו. מאחר והתלוננתי על התעמרות בעבודה קילתי מכתב בגין צמצומים
מה ניתן לעשות?
אור
30/01/2019 21:06
קבלתי הסכמת מעסיק לעבור לתפקיד אחר ויחד לשפר תנאי שכר. כיום אני עובדת תקן 75 אחוז משרה ומקבלת שכר 4.500 שמונה שנות ותק. בהצעה התוספת היא כ650 שח לברוטו סך הכל אך אם אעבור לעובדת שעתית השכר יוכפל אך נאמר לי שאאבד את זכויותי ולא כדאי לי. האם אכן צודקים?
רות
30/01/2019 19:39
האם ניתן לקבל מכתב התפטרות באימייל מעובד?
מה אם העובד לא חתם על מכתב ההתפטרות ורק ציין מס תז ואת שמו
דנה
30/01/2019 19:14
האם יש איזשהו החזר לבעל שהוא עצמאי ואשתו מאושפזת?
תודה
נעמה
30/01/2019 15:26
היי אשמח לעזרה,

אני עובדת ברשת ״דור אלון״ (אלונית) עם ותק של 3 שנים, בחודש דצמבר טסתי לחופשה ועבדתי רק יום אחד מתוך החודש הזה, הייתי אמורה להיות מפוטרת בשל מעבר מגורים, בשל עיכוב ביקשה המנהלת שלי שאמשיך עוד חודש עבודה (ינואר) אותו עבדתי כרגיל.

איך אני מחשבת עכשיו את הפיצויים שמגיעים לי? האם פגעתי בהם במעשה הזה?
מירב
30/01/2019 08:55
נניח הילד קיבל שבוע מחלה ולא הלך לגן מראשון עד חמישי.

נניח האם מקבלת תשלום חצי יום על היומיים הראשונים ומהיום השלישי תשלום מלא ואילו האב מקבל תשלום מלא מהיום הראשון.

האם ניתן שהאב יקח יומיים ראשונים חופש מחלת ילד ואז האם תקח את השלושה ימים הנותרים (משלישי עד חמישי) אך הרצף של ימי המחלה ישמר? כלומר האם תקבל תשלום מלא מיום ג' שזה היום הראשון שהייתה בחופש מחלה?

שמעתי על זה לאחרונה שניתן להביא את אישור המחלה ואישור ההעדרות מהעבודה של האב ושהרצף ישמר.. וכך אפשר שההורים יחלקו בניהם את ההעדרות מהעבודה ולא יהיה צורך שהורה אחד יקח את כל השבוע בבית. חוקי?
גבי
30/01/2019 14:50
אני לא עורך דין אבל כפי מה שידוע לי וגם כך זה במקום העבודה שלי, שאת יכולה לעשות כך, ואפי' יותר מזה, שנניח ואת מצליחה לסדר לילד ביבי סיטר ביומיים הראשונים, ואת הלכת לעבודה, וביום השלישי את נשארת בבית עם הילד, את זכאית לקבל על היום הזה כמו שזה היום השלישי למחלה
חנה
30/01/2019 14:46
חתמתי חוזה, וביררתי על השקעה של קרן פנסיה שהם גובים ממני דמי ניהול נמוכים, אך זה דווקא אם אני מצטרפת אליהם באופן ישיר ולא דרך סוכן, האם החברה יכולה לחייב אותי להשקיע דווקא דרך הסוכן שהחברה עובדת אתו.
ענת
30/01/2019 14:28
שאלה בשביל חברה
לפני שלושה חודשים התחילה עבודה חדשה בחברה מסודרת ושבהתחלה לקחו אותה לעבוד שם זמני במשך שבועיים ואחרי זה שאלו אותה אם היא מעוניינת להשאר היא כמובן החליטה שהיא ממשיכה לעבוד ולפני חודש גילתה שהיא בהריון ועידכנה בעבודה
ועכשיו היא קיבלה שיחת טלפום מחברת מעוף שיש לה מחר שיחת שימוע ואם היא רוצה שהיא תמצא לה עבודה חדשה כי מפטרים אותה
ובנוסף אמרו לה שהיא בכלל לא שייכת עדין בתור עובדת של החברה אלא עובדת זמנית במשך שלושה חודדים שכבר עברו ובכלל לא אמרו לה שכל הזמן הזה היא עבדה זמנית כי אמרו לה שרק השבועיים הראשונים הם זמני
השאלה היא כזאת האם מותר להם לפטר אותם עכשיו אחרי שהם יודעים שהיא בהריון?

ועוד דבר אמרו לה שהיא נחשבת עובדת כוח אדם ולא עובדת חברה.

אשמח אם תדעו לענות.
רותם פרידמן
30/01/2019 12:51
1. אני עובדת במקום עבודתי כבר 10 שנים .60 אחוזי משרה.התחלתי עם ילד אחד ועכשיו אחרי השלישי חזרתי לאחר והפחתתי ל40 אחוז בני בן שנה ושלושה ואני נעדרת המון בגלל מחלות שלו.
בנוסף אני מאחרת הרבה בכל אופן נערך לי שימוע ובו נאמר שאם אמשיך להעדר הרבה אפוטר. האם ניתן לפטר אותי רק בגלל העדרויות של מחלות ילד וגם לכמה זמן תקף השימוע, עוד חצי שנה יפטרו אותי ויגידו שעשו לי שימוע.
2. במקום עבודתי נהוג פעם בשנה לעבוד במחנה באילת מרביעי עד שבת ללא תשלום שעות נוספות אולם בחוזה הוגדר כחלק מהעבודה ועד כה לא הייתה לי בעיה עם זה אולם בגלל שילדים אלרגי לחלב אני מבחירתי ממשיכה להניקו כיום גם בגיל שנה ושלושה ולא יכולה לעזוב אותו ל3 לילות וארבעה ימים ואתיין שאינו לוקח בקבוקים האם אני יכולה לבקש לא לנסוע לאילת או שחייבת . אני מהמרכז ומאמינה שיאמרו לי שבמידה ולא אגיע זה כאילו אני מתפטרת.
3. משימת ההריון לפני שנה וחצי אני זכאית לקצבת נכות כללית והמעסיק טוען שבמידה ולא אגדיל את משרתי יפטר אותי. האם מותר לו.
תודה רבה
היי
30/01/2019 12:00
“שימי לב כי לא ניתן להתפטר מיד לאחר הלידה בניסיון ליצור חפיפה בין תקופת ההמתנה של 90 הימים לתקופת חופשת הלידה.”

אשמח לדעת מה הכוונה? האם ניתן להתפטר חודש לאחר חופשת הלידה?
מרים
30/01/2019 11:50
שאלת דמי אבטלה נוספת.

תאריך סיום העבודה ב-28.2.2019. (כן זה עתידי).
בתאריך 1.3.2019 יש תלוש על חודש פברואר
ובתאריך 1.4.2019 יש תלוש נוסף שכולל דמי הבראה, דמי ביגוד, תשלום על שעות נוספות של חודש פברואר ותשלום בעד ימי חופש שלא נוצלו.

האם זה אומר שבעבור דמי האבטלה שבחודש מרץ יקוזז הסכום של התלוש? אין מדובר בשכר בסיס כבר.
מזיכרוני בעבר לא הייתה בעיה.

לכאורה, נראה, שעדיף לא להתייצב. עד ה-1.4. האומנם?

ועוד שאלה, למיטב ידיעתי הסכום מחושב על פי שכר הברוטו ולא על פי "שכר יסוד" שבהרבה מקומות הוא סכום מאוד נמוך ורק עם "תוספות" הזויות מגיעים לשכר מינימום.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!