ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
לורלי
27/09/2018 11:50
לורלי 27/09/2018 11:50
אם אני מתפטרת כי אני בסוף ההריון וכבר קשה לי להגיע, האם עליי להמתין 3 חודשים לקבלת דמי אבטלה או שמא יש הקלה כלשהי?

בנוסף, במשך שלושת חודשי ההמתנה לזכאות לדמי אבטלה, האם אני מחוייבת להגיע ללשכת התעסוקה או שאוכל להתחיל לחתום בתום שלושת החודשים?

תודה מראש
עורך דין
02/10/2018 14:01
עורך דין 02/10/2018 14:01
שלום לורלי

בכל מקרה של התפטרות יש להמתין 90 יום לפני שניתן להתחיל לקבל דמי אבטלה - כך לפי חוק. במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד אפשר ונהוג לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב, בבקשה לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה - תוכלי לקרוא על כך בפירוט כאן באתר.

בהצלחה
מורן
27/09/2018 11:46
מורן 27/09/2018 11:46
שלום רב , וחג שמח:)

הייתי חולה בדלקת בקיבה ומאושפזת בבית חולים עם טיפול אנטיביוטי מאסיבי במשך החודשיים האחרונים , ולא יכולתי ללכת לעבודה.

אבדתי את המקור ההכנסה שלי, כי אני כבר לא זכאית לדמי מחלה ,( עבדתי שם שנתיים , אז אני זכאית ל20 יום)
ובנוסף לזה, עברתי דירה מסניף תל אביב לסניף לירושלים ( בגלל הלימודים שלי)

אני עובדת כמאבטחת בחברת אבטחה.

וכעת, למרות שאני חולה , ביקשתי מהבוס שלי שוב ושוב שיעשה לי העברה לסניף של ירושלים , אבל לא קיבלתי את העברה הזו,

1. אני עדיין חולה ( אני יכולה לעבוד רק באבטחה , עבודה שלא דורשת מאמץ כלל , בגלל שאני עדיין חולה)

2. אני מעוניינת ללכת לעבודה למרות זאות ( צריכה כסף)
חשבתי לחתום על דמי אבטלה, אבל זה לא הרבה כסף, אבל אם הם יפטרו אותי הם יהיו חייבים לשלם לי חודש עבודה.

מה דעתכם, מה עליי לעשות לפי חוקי העבודה?
עורך דין
02/10/2018 13:58
עורך דין 02/10/2018 13:58
שלום מורן

לאור מצבך הבריאותי המורכב מומלץ לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין שיבדוק ביחד את איתך את המגיע לך לפי חוקי העבודה ולפי תקנות הביטוח הלאומי.

בהצלחה והחלמה מהירה
דניאל
27/09/2018 11:44
דניאל 27/09/2018 11:44
עבדתי בעבודה זמנית במהלך חודש אוגוסט. השכר לא הגיע ב10.9 ונאמר שהוא מתעכב וכל עובדי ההפקה לא קיבלו שכר. ב17.9 נאמר שהמשכורות הגיעו יש צ'קים במשרד (בירושלים שבכלל העבודה הייתה ברמת גן וכל העובדים היו מאיזור המרכז) ומי שרוצה יכול לבוא לקחת ומי שלא, ישלח לו בדואר הצ'ק.

כשהתקשרתי לפני כמה ימים לבדוק האם הצ'ק נשלח בדואר רשום נאמר לי שלא שלחו בכלל והם מקווים בשלישי הבא , אחרי חול המועד (2.10) לשלוח. אין לי את הזמן לבזבז חצי יום נסיעות הלוך חזור לירושלים ואין סיבה שאצטרך גם לשלם על הנסיעות האלה.

מה אני יכול לעשות כרגע? הבנתי שעד שאני לא מקבל את השכר אני לא יכול לתבוע (כדי לחשב כמה פיצוי לקבל לפי כמות השבועות של הלנת השכר)

תודה מראש
עורך דין
02/10/2018 13:57
עורך דין 02/10/2018 13:57
שלום דניאל

אכן, אי תשלום שכר במועד הקובע בחוק ומכל סיבה שיהא מהווה הלנת שכר ומאפשר לך להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה. בהנחה שהמעסיק מוכן לשלם יכול וצריך לשקול מה עדיף, לנסוע ולקחת שיק או להשקיע משאבים בהגשת תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
חנה
02/10/2018 11:44
חנה 02/10/2018 11:44
כרגע אני בשבוע 31, אמורה ללדת לקראת סוף נובמבר.
אני נשואה, ולבן זוג יש ילד בחזקתו. בגלל שאנחנו נשואים, אני מקבלת את קצבת הילדים (אחרת אנחנו צריכים להקים 2 תיקים בביטוח לאומי וייעצו לנו לא לעשות זאת בביטוח לאומי).

האם מענק הלידה הוא כאילו זה ילד שני? או ילד ראשון? זה ילד ראשון שלי, אבל בגלל קצבת הילדים, תוהה אם זה יחשב כילד שני.

שאלה נוספת, חופשת לידה לגבר, שמחליף את אשתו בחופשה. תכננו לקחת חצי וחצי, חצי אני וחצי הוא.
לפי מה שידוע לי ממקום העבודה שלי, אני יכולה לקחת 9 שבועות והוא 6. לפי אתרים שונים במרשתת, הוא יכול לקחת משבוע 7 עד הסוף. מה מהם נכון?
אורטל
02/10/2018 11:41
אורטל 02/10/2018 11:41
היי בעלי חותם אבטלה ואתמול גילינו לצערנו שמה שנכנס לו זה סכום דמי אבטלה שבקושי מחזיק לשבוע ימים.

אנחנו זוג נשוי טרי שיש לנו הוצאות מסביב כגון שכר דירה, חשמל, קניות, ועוד.

הוא הולך ביום שקבעו לו ללשכה לחתום וכל פעם שולחים אותו הביתה כי אין עבודה!

מה עושים איך חיים משכר של 2000 ₪ חשוב לציין שהבן אדם עבד כל החיים שילם ביטוח לאומי כמו גדול אבל לקחת כסף מאזרחים במדינה שלנו אתם יודעים אבל לתת להם את המגיע כי הם לא מוציאים את עצמם בעולם התעסוקה בחוץ זה כבר סיפור בפני עצום של סכום שאתם נותנים שלא שווה לכלום.

מה עושים? למי פונים? ואם יש בקשה לתביעה עירעור?
אשמח שתיתנו לי תשובות כי כרגע זה לא עובד לטובתנו ועוד משהו הבנתי שאת תקופת החגים הוא לא מקבל כי הוא לא חתם שזה גם מצחיק הוא לא עובד הוא צריך לקבל אבטלה על זה שהוא עבד וכל החיים שילם כמו גדול לביטוח לאומי.

תודה לעונים ולעוזרים!
אורנית
02/10/2018 11:40
אורנית 02/10/2018 11:40
שלום לכם

אני עובדת שכירה עם ותק של 4 וחצי שנים בחברה פרטית שעוסקת בשילוח בינלאומי. יש לי בלאגן בראש בכל הנוגע לזכויות שלי בתקופת החגים - ראש השנה, יום כיפור וכמובן סוכות. לא עבדתי בערב החג ולא בחג באף אחד מהמועדים הנ"ל. החברה היתה סגורה בימים אלה. אני עובדת במסגרת של משרה מלאה לפי שכר גלובלי. מה אני אמורה לקבל מהמעסיק? איך משלמים על הימים האלה? האם נוגעים בימי חופשה שלי בתקופה זאת? אשמח אם תעשו לי קצת סדר ותודה על העמוד פייסבוק המדהים שלכם.
תמר
02/10/2018 11:38
תמר 02/10/2018 11:38
החברה שאני עובדת בה מעבירה את הפעילות לצפון וסוגרת את הסניף בו אני עובדת במרכז, בעקבות כך קיבלתי מכתב סיום עבודה / פיטורים עם חודש ימי עבודה מוקדמת אני בחודש שמיני להריון, עובדת במקום שנתיים, המעסיק רשם במכתם שהוא פנה ל"עבודות נשים " כדי לקבל אישור על הפיטורים.

אציין שהיינו הרכב מצומצם של 2 בנות וגם היא קיבלה מכתב פיטורים.

אשמח לדעת מה הזכויות שלי ? ואם הוא לא יקבל אישור מה ההמשך? מי ממלא לי את טופס דמי לידה ?
תודה .
א.ג
02/10/2018 11:37
א.ג 02/10/2018 11:37
נמצאת בחופשת לידה (במסגרת 26 שבועות אבל כבר בשלב בו החל״ד הוא על חשבוני) נאמר לי מהמעסיק שמהיום הוא מפסיק להפריש לי פנסיה ואני צריכה לדאוג לזה עצמאית כדי לשמור על הרצף הפנסיוני.

מישהו יכול לכתוב לי בבירור מה התהליך? האם אני צריכה להפקיד לקרן את הסכום שמפקיד המעסיק יחד עם הסכום היחסי שאני מפקידה מהמשכורת? האם משנה אם בהוראת קבע או בסכום אחד גדול שיכסה כמה חודשים קדימה? תודה מראש
חלי
02/10/2018 10:59
חלי 02/10/2018 10:59
שלום רב,

לאחרונה אני רואה שיש המון הורדות לא ברורות בתלוש השכר שלי (לדוגמא - החודש נוסף נושא שנקרא "ניכויי התחייבות" שירדו לי בו מעל ל2500 שח תחת הכותרת מס"ב 1 - אני לא יודעת מה זה אבל אני יודעת שלא חתמתי על שום דבר וזו גם הפעם הראשונה מאז שאני מועסקת שם שהנושא הזה מופיע בתלוש)

רציתי לשאול-

1. מה זה אומר הניכוי הזה?

2. איך אני יכולה לבדוק את כל נושאי התלושים שלי בצורה מסודרת לעומק רטרואקטיבית? האם יש גוף/אדם שמתעסק בנושאים האלה שאוכל להיוועץ עימו?
תודה.
איליה
02/10/2018 10:50
איליה 02/10/2018 10:50
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי

אני עובד במשמרות
כאשר כל משמרת הינה 12.5 שעות
(המפעל עובד 24/7)

ערב יום כיפור
ויום כיפור
לא הייתי אמור לעבוד

השאלה אם עדיין מגיע לי תשלום על פי חוק
או שהמעסיק לא חייב לשלם כי גם בפועל לא הייתי אמור לעבוד באחד הימים האלה.
אדית
02/10/2018 10:48
אדית 02/10/2018 10:48
עובד שמקום עבודתו מרוחק ממטה החברה (כמו גם יתר העובדים)

איך נוהג החוק לגבי עובד אשר -

1. מסרב להגיע לשימוע.

2. טוען שלא יכול להגיע בחודש הקרוב (מפאת עיסוקים שונים), בהנחה וכן יגיע, את ההחלטה בעניינו נותן יהיה למסור אחר כך באמצעות המייל (באשר יוחלט) או ששוב צריך יהיה לזמנו למטה וסוגיית המרחק וכו.

תודה מראש.
אילן
02/10/2018 10:38
אילן 02/10/2018 10:38
שאלה קצת מוזרה - לגבי "חוקיות" של מפעל מסויים.
יש לי אח בן 26 שגדול ממני בשנה, לפני שלושה חודשים הוא התחיל לעבוד במפעל כלשהו באופקים.

לפי מה שהבנתי הוא עובד כל יום 6 לפעמים גם 7 משמרות בשבוע, שלפי מה שהבנתי יש חוק שמותר עד 5 משמרות (יש גם לציין שהוא עובד שעות נוספות - 12 שעות כל משמרת).

אין למפעל הזה אלוהים - אין בו שישי / שבת, אין חגים, המפעל עובד 24/7 (קראו לו לעשות משמרת ביום כיפור).

יש יום חופשי אחד בשבוע, שגם ביום הזה היו מקרים שהאחראי התקשר ואמר לו "תגיע עכשיו למפעל, אין לי בכלל אנשים, ואם אתה לא מגיע אתה מפוטר"

מבחינת אח שלי, כנראה שהוא יסיים תחודש הזה, היום ומחר, ויתפטר כי לא מתאים עבודה כזאת... אבל יש עוד משהו לעשות חוץ מלהתפטר - להתלונן? לתבוע?
ר.פ
02/10/2018 10:34
ר.פ 02/10/2018 10:34
עובד שכיר עם כ-10 שנים של ותק באחת החברות הגדולות במגזר הציבורי. ובעל קביעות 6 שנים.

מעוניין לסיים את היחסי עובד-מעביד ויש לי 2 שאלות.

1. לאחר כשבוע וחצי אחרי שהוציאי מייל על סיום העסקה 30 יום מראש, שהוצאתי אותו למספר ממונים עלי ולועד העובדים. קיבלתי טלפון מהמנהל העבודה הישיר שלי, שמנהל היחידה אינו מקבל את המכתב ושהייתי צריך לעשות את זה ע"י טופס שמעוגן בנהלי החברה,ושרק אחרי שאגיש את הטופס יתחילו להספר 30 יום.
האם יש אמת בדבר?

2. ככל הזכור לי לא חתמתי אף פעם על חוזה העסקה של הקביעות, החוזה הקודם שלי נגמר לפני 6 שנים ופשוט לא ביקשו ממני לחדש מהרגע שאמרו לי שיש לי קביעות. אם אני יודע נכון אז כאשר נגמר תקופת החוזה בין מעסיק למועסק ואחד הצדדים אינו מעוניין לחדש, בסיום העסקה זה נחשב כפיטורין, האם עבודה ללא חוזה בתוקף זה אותו דבר?
קובי
02/10/2018 10:19
קובי 02/10/2018 10:19
בתלוש השכר האחרון, המעסיק שילם לי רק לפי 182 שעות.
וזה בניגוד לדיווח שהעברתי לו על 223 שעות.

לטענת המעביד, הסיבה לכך, היא שאני העובד היחיד בכל החברה, שלא ביצע רישום נכוחות כנדרש. (הוא אכן נתן לי כרטיס לשעון נוכחות וגם אפליקציה תואמת)
הוא גם טוען שבגלל שבחוזה אני חתום, שהדרך היחידה לדיווח שעות היא באמצעות השעון/האפליקציה של העסק. וגם שלדבריו, הוא הבהיר לי את זה מספר פעמים, לכן הוא לא יכול לדעת, האם הדיווח שאני מסרתי לו (באמצעות קובץ אקסל משלי), האם הדיווח שלי נכון.
הוא מתעקש שאת מה שהוא כמעסיק חייב לשלם- הוא שילם.

מה עלי לעשות ?
טופז
02/10/2018 09:39
טופז 02/10/2018 09:39
אני שוטרת, עובדת במשרת סטודנט ומקבלת שכר שעתי.
כשהתחלתי לעבוד הוחתמתי על חוזה בו נכתב שמותר לי לעבוד מקסימום של 120 שעות חודשיות (שבמידה ואני חורגת מהן אני לא מבוטחת ולא מקבלת עליהן משכורת אלא אם הוחלט באופן חריג שיש צורך בהארכת השעות לחודש זה). לאחר שנה בתפקיד נשלח מייל למפקדת הישירה שלי בו נכתב על ידי אגף משאבי אנוש כי יש תנאים חדשים והם שמותר לעבוד בחודש עד 150 שעות. סעיף נוסף שנכתב שם היה שיש הגבלה חצי שנתית והיא 720 שעות חודשיות. כלומר ממוצע של 120 שעות חודשיות. המייל נשלח אליי ע"י המפקדת שלי אך לא הועבר לי שום הסבר על ידה או על ידי משאבי אנוש על התנאים החדשים (כמובן שגם לא חתמתי על שום חוזה העסקה חדש). מה שקרה זה שלא ידעתי שיש הגבלה של 720 שעות חצי שנתיות אלא רק שמותר לעבוד עד 150 שעות בחודש, ובחודשיים האחרונים של חצי השנה, חרגתי ב 40 שעות (במקום 720 שעות עבדתי 760) שלט שילמו לי עליהם. שמתי לב לכך כשראיתי שלא קיבלתי משכורת מלאה. הם טוענים שזו בעיה שלי שחרגתי מהשעות ושאין מה לעשות בנוגע לזה (חוץ ממכתב ששלחו לאגף השכר בניסיון לפתור זאת ונענו בשלילה). האם כדאי לי לערער על כך, או שהם צודקים וזו בעיה שלי?
צ.ע
02/10/2018 09:38
צ.ע 02/10/2018 09:38
בשנת 2011-2012 עבדתי כמ''מ של מורה שיצאה לחל''ד למשך של כ5 חודשים לאחר מכן כחודש נוסף מילאתי מקום על בסיס יומי. (זה היה סטאז' שלי(בתשלום, משמע שילמתי גם ב''ל ועבדתי דרך משרד החינוך)
לאחר מכן ילדתי.

האם הגיע לי בזמנו תשלום על חל''ד?האם אני הייתי צריכה לדרוש זאת או שהמעסיק היה צריך לטפל בזה? אם הגיעה לי חל''ד האם ניתן לקבל את התשלום גם לאחר מספר שנים?
רעות
02/10/2018 09:37
רעות 02/10/2018 09:37
היי. אני שואלת עבור מכרה - היא עובדת במעון חצי שנה ועכשיו נמצאת בחודשי היריון ראשונים.

היא חוששת להרים את התינוקות והפעוטות וכואב לה הגב לכן הרופא כתב לה אישור שהיא לא יכולה להתאמץ פיזית.
הבוסים שלה אומרים שמבחינתם אם היא לא מרימה את התינוקות הם לא יכולים להעסיק אותה והיא צריכה לקבל שמירה (היא בדקה והיא לא יכולה לקבל שמירת היריון).
מי צודק ומה היא יכולה לעשות?
ירדן
02/10/2018 09:36
ירדן 02/10/2018 09:36
שלום לכולם!

שאלה לגבי סטנד ביי:

האם על פי חוק צריך לשלם למלצר שנמצא בסטנד ביי *בבית* אבל חייב להגיע למסעדה תוך 20 דקות ועל פי המנהלים גם להגיע מוכן למשמרת (כלומר לשבת בבית עם בגדי עבודה ולחכות)?

הבנתי שעל פי חוק אם אני בבית לא מחוייבים לשלם לי אבל המנהלים דורשים שאעמוד לרשות העבודה...
במקרה כזה מגיע לי תשלום או לא?
ליאור
02/10/2018 09:36
ליאור 02/10/2018 09:36
עבדתי חודשיים וחצי כעובדת קבלן במוקד טלפוני.
פוטרתי לפני החג ורציתי לפדות את ימי החופשה שנצברו לזכותי בסיום העבודה.
לטענת המעסיק - רק עובד שעבד 75 ימים זכאי לזכות הזו.
חיפשתי ברשת מידע בנדון ללא הצלחה.
האם יתכן שהדבר חוקי? יתכן ולא אוכל לממש אותם? (על אף שהם מופיעים בתלוש)
אשמח לתשובה.
גל
02/10/2018 09:35
גל 02/10/2018 09:35
ידוע לי שבמצב רגיל כאשר אדם מתפטר מעבודתו סכום דמי הפיטורים שלו נמוך יחסית מאשר במצב של פיטורים ומותר לו להתחיל לחתום בשילכה רק לאחר 90 ימים.
אך למיטב הבנתי יש יוצאי דופן לחוק הזה. וזה במקרה של התפטרות במהלך חופשת לידה.
אני יודעת שהתפטרות במהלך חופשת לידה למטרת טיפול בתינוק שווה ערך לפיטורים. אבל גם לסעיף זה יש השגות.

שאלותי:

1. האם אכן דמי הפיטורים במצב של התפטרות בחופשת לידה שווה ערך למצב של פיטורים על ידי המעביד?

2. הבנתי שגם במצב זה יש זמן המתנה של 90 עד מתן האפשרות לחתימת דמי אבטלה. האם אפשרי אם כך להודיע על פיטוריו יחסית בתחילת חופשת הלידה כדי שזמן ההמתנה של 90 הימים יחפוף לזמן חופשת הלידה? ואז בסיום חופשת הלידה כבר לחתום בלשכה? הבנתי שישנה בעיה עם זה.

3. האם ישנה דרך לקצר את זמן ההמתנה בכל זאת ? הבנתי שישנם מקרים חריגים המאפשרים חתימה מיידית.

אשמח לתשובתכם, המון תודה!
ליזה
25/09/2018 13:23
ליזה 25/09/2018 13:23
אני מחפשת עורך דין כריש, חזק ואמיץ שירסק את המעסיק הקודם שלי. אני רוצה לתבוע את המעסיק הקודם שניכה לי מהתלוש פנסיה וקרן השתלמות כל חודש ולא ראיתי את הכסף עד עצם היום הזה. זה היה בשנת 2013.

ניסיתי לדבר איתם עשרות פעמים וכשלא התייחסו אליי שוב שוב (יש לי מיילים שמוכיחים את ניסיונותיי) ואמרתי שאתבע, המנהלת משאבי אנוש של המקום איימה (יש לי הוכחה במייל) שהיא מכירה את הבעלים של מקום העבודה הנוכחי ושהיא תלכלך עליי ותגרום להם לפטר אותי.

כך היא עשתה (יש לי הוכחה מוקלטת. לא יודעת אם זה קביל בבית משפט...רק מציינת עובדה) סיפרה עליי סיפורי אימה. הבוס שלי בחר לא להאמין, אך ביקש ממני לא לתבוע אותה כי היא כמו משפחה בשבילו. ביקש שאכבד אותו ולא אתבע אותה. ומתוך כבוד לבקשתו-עזבתי את העניין.

היום אני כבר לא עובדת שם , ואני רוצה בכל הכח לקבל את מה שמגיע לי!

יש לי תלושים שמראים על הניכויים ויש לי דוחות מסלקה מחברות הביטוח שהכסף לא קיים.

אני יודעת שהכסף לא קיים כי אני בעצמי עבדתי במחלקת הכספים שם והייתי עדה לברדק שהולך שם עם הפנסיה.
הם לא העבירו לרוב העובדים... לא רק לי.

יש דרך לקבל את הכסף שלי למרות שזה היה ב2013?

תודה
עורך דין
02/10/2018 08:10
עורך דין 02/10/2018 08:10
בוקר טוב ליזה

בחלק העליון של העמוד יש מספר טלפון של עורכי הדין שמנהלים את פורטל זכויות העובדים - פני אליהם לקבלת ייעוץ ווייצוג משפטי במידת הצורך.

בהצלחה
אבי
28/09/2018 18:58
אבי 28/09/2018 18:58
לזכותי עמד סכום של כ 12500 ש"ח הניתן לפדיון מקרן פנסיה לפי דוח שנישלח אלי מילאתי טפסים שנידרשו ממני
למרות כל בקשותי וגם מסוכן הביטוח שלי לא קיבלתי את הכסף אם כל מיני הסברים ממוקדניות
ולמרות שקיבלתי פעמיים הודעה sms שהכסף יועובר אלי לחשבון הבנק תוך שלושה ימי עסקים הכסף לא הועובר
הגשתי תביעה לביה"ש לתביעות קטנות תגובת חברת הביטוח היתה שהתביעה לא יכולה לידון בבית משפט זה אלא בבית הדין לעבודה
ניקבע לי דיון בבית המשפט ל 25 לנובמבר מה עלי לעשות במצב זה
עורך דין
02/10/2018 08:09
עורך דין 02/10/2018 08:09
בוקר טוב אבי

עליך לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין ולשקול ייצוג משפטי הולם, שאחרת תצטרך לייצג את עצמך. לא ניתן לקבל הנחיות לייצוג בבית הדין לעבודה מעל גבי פורום אינטרנטי מן הסתם.

בהצלחה
דליה
27/09/2018 13:00
דליה 27/09/2018 13:00
שלום

אני בזמן חופשת לידה והחלטתי שאני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד. מתי אני אמורה להגיש מכתב התפטרות לפי החוק? האם יש נוסח מסויים של מכתב התפטרות למקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד או שזה ממש כמו מכתב התפטרות רגיל?

חג שמח
נטע
27/09/2018 11:55
נטע 27/09/2018 11:55
היי, אשמח לעצתכם עם סוגיה עמה אני מתמודדת בימים אלו: פתחתי בתחילת השנה (ינואר 2018) תיק כעצמאית בפני ביטוח לאומי ונתתי הערכת הכנסה חודשית/שנתית. התיק נפתח בינואר אך ב 1 במרץ הפכתי לשכירה, עדכנתי וסגרתי את התיק. במקביל ביקשתי לעדכן את המקדמות שכן בפועל ההכנסה היתה גבוהה מהצפוי. שלחתי בקשה חתומה על ידי רואה חשבון עם נתוני השכר בפועל והסכום של המקדמות עודכן.

שילמתי את כל הסכום שנדרשתי לו, בהתאם לחישוב שעשו בביטוח לאומי, וכך למעשה יישרתי קו מבחינת החוב. עתה, כמה חודשים לאחר מכן, פתאום הם מציבים עוד דרישה על סכום עבור אותה תקופה של ינואר פברואר ולא מסבירים לי את החישוב שעשו אז.

זה מכעיס, מתסכל ומרגיש כמו סחטנות (כי מי רוצה לסחוב חוב בביטוח לאומי עם איומים בעיקולים). אדגיש כי מלבד ההכנסות שדיווחתי עליהם ביוזמתי בבקשה לעדכון לא היתה לי כל הכנסה נוספת בתקופה זו, כך שאין מדובר במידע חדש שהתגלה לפתע...

מה עושים?
י.ל/
27/09/2018 11:54
י.ל/ 27/09/2018 11:54
אני בהריון בשבוע 14 ופוטרתי מעבודתי.

האם אני זכאית לחתום אבטלה עד הלידה וגם אחריה? כלומר אם האבטלה מתארכת לחופשת הלידה האם הרצף ממשיך או שיש הפסקה?

בנוסף, עפי התנאים של ביטוח לאומי אני זכאית למענק הלידה (עבדתי 10 חודשים מתוך 15 אשר קדמו ליום הפיטורין הרשמי). אם לדוגמא החלטתי לחתום עד הלידה, האם החישוב של מענק הלידה יהיה ע"פי סכום האבטלה החודשית או ע"פי תלושי השכר שקדמו לה? ואם התחלתי לעבוד במשרה חלקית, האם החישוב יהיה עפי המשכורת החדשה? (מכיוון שחישוב המענק נעשה ע"פי הסכום הנקוב ב3 תלושי שכר אחרונים?).

תודה
אנה
27/09/2018 11:39
אנה 27/09/2018 11:39
יש לי שאלה לגבי עובדים שעתיים ועמדת חוקי העבודה בנושא.

אצלנו בחברה, בערב חג לא עובדים. ומורידים מהעובד חצי יום חופש על חשבונו שזה מקובל בעיני, השאלה לגבי החצי השני - מה עמדת החוק בנושא? כפי שהבנתי, לעובדים הגלובליים החברה משלימה את החצי השני על חשבון המעסיק, ולעובד שעתי - לא. מעבר לעובדה שזה ממש מרתיח, מה עמדת החוק בנושא?
אתי
27/09/2018 11:37
אתי 27/09/2018 11:37
שואלת עבור חבר, לגבי התפטרות עובד המזכה אותו בדמי אבטלה ללא תקופת אכשרה:

עובד התפטר בשל הורדה בשכרו ללא הסכמתו.

על מנת לקבל דמי אבטלה ללא תקופת אכשרה בת 90 יום, מכוח "התפטרות מוצדקת" - האם עליו להגיש תביעה לבית הדין לעבודה שיכיר בכך שאכן הייתה "התפטרות מוצדקת"?

או דיי בכך שיציג לביטוח לאומי תלושי שכר שיוכיחו את ההורדה החד צדדית?

תודה רבה
ניב
27/09/2018 11:36
ניב 27/09/2018 11:36
שלום,

שואל בשביל ידידה.

בחוזה האישי שלה מול המעסיק, הוכנס סעיף שלפיו היא אינה זכאית לפדות את יתרת ימי החופשה במקרה של עזיבה.

האם הסעיף הינו חוקי?

לפי מה שקראתי, מעסיק חייב לפדות את ימי החופשה שנותרו לטובת העובד.

תודה
אדית
27/09/2018 11:29
אדית 27/09/2018 11:29
בוקר טוב,

שאלה בדיני עבודה מתן הודעה מוקדמת (עובד ומעביד) לעובד במשרה חלקית בימים.

האם ההודעה לצדדים מתנהגת כמו לעובד במשרה מלאה?

לדגמא, עובד שיום העבודה הקבוע שלו ביום רביעי אחת לשבוע, ותק של חודשיים, הודיע על התפטרות ביום ראשון. האם ההודעה נכנסת לתוקפה כבר ביום שלישי או בהתחשב ביום העבודה הקבוע שלו?

כנל לגבי פיטורים ומתן הודעה מוקדמת לעובד כזה.

תודה מראש
אנונימי
27/09/2018 00:20
אנונימי 27/09/2018 00:20
שלום רב,
הנני אמורה לחזור מחופשת הלידה אחרי החגים.
במידה ואני מעוניינת להתפטר לטובת גידול הילד - האם אני יכולה לעשות זאת לפני מועד החזרה?
האם עליי לתת חודש התראה מראש? כיצד הנושא עובד במהלך חופשת הלידה.
אשמח לתשובה בהקדם.